28. kolo
17.03.2019 20:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Derby della Madonnina patří Interu

Město módy je znovu modročerné. Inter dokázal i ve druhém utkání porazit městského rivala AC Milán a vrátil se na průběžnou třetí příčku. Nerazzurri na vyprodaném San Siru pokaždé vedli a nakonec i zaslouženě zvítězili 3:2. Luciano Spalletti se přitom musel znovu obejít bez Maura Icardiho, kterého na hrotu útoku nahradil krajan Lautaro Martínez. Argentinský útočník nakonec z penalty celé derby rozhodl.

San Siro bylo zcela vyprodané a tržby z prodeje lístků stanovily nový italský rekord. AC Milán vstupoval do utkání coby domácí tým a také se těšil lepší formě, na druhou stranu Inter potvrdil nepsané pravidlo, že derby zpravidla nemá favorita.

Inter totiž vstoupil do zápasu parádně a hned ve třetí minutě rozjásal modročerné publikum. Centr na vzdálenější tyči sklepl pro Matíase Vecína útočník Lautaro Martínez a prvně jmenovaný měl před prázdnou brankou snadnou úlohu. Nerazzurri byli i v další fázi zápasu o něco lepší, i když i Milán přispěchal s troškou do mlýna a střelu Calhanoglua, potažmo Paquety musel Handanovič tlumit, respektive vyrážet. Po půlhodině hry měla obrana Rossoneri plné ruce práce s Vecínem, který v dobré pozici mohl přidat druhý gól, jenomže branku Gigiho Donnarummy trestuhodně přestřelil.

Milán se v prvním poločase dost trápil a Gennaro Gattuso měl o přestávce co dělat, aby dal tým do pořádku. Jeho protějšek Luciano Spalletti byl o poznání spokojenější, Inter byl při chuti a rovněž na začátku druhého poločase měl dobrou příležitost zdvojnásobit vedení, ale Gagliardiniho technický obstřel vyrazil Donnarumma.

Lepší Inter nakonec druhou branku skutečně vsítil, v 51. minutě trknul do Politanova centru stoper De Vrij a Donnarumma plachtil vzduchem zbytečně - 2:0. AC dokázalo rychle odpovědět a po šesti minutách předvedlo totožnou akci jako Inter. Do centru Calhanoglua ťukl hlavičkou Bakayoko a i Handanović byl krátký. Nerazzurri byli po inkasované brance mírně pasivní, AC toho však využít nedokázalo a v 66. minutě si zadělalo na další problémy. Castillejo na hranici vápna fauloval Politana a sudí Guida odpískal pokutový kop. Lautaro Martínez zvolil razantní střelu k tyči a i když Donnarumma vystihl směr, balón chytit nedokázal.

Rossoneri to ani tentokrát nezabalili a znovu velice rychle vstřelili kontaktní gól. Rohový kop nadělal obraně Interu obrovské problémy, Handanovič musel reflexivně zasahovat po hlavičce jednoho ze spoluhráčů a Matteo Musacchio nekompromisní dorážkou snížil na 2:3.

AC se hnalo dopředu, chtělo derby alespoň zremizovat, ale Inter se dobře bránil. Po ostrém skluzu Contiho na Lautara vytasil sudí Guida rovnou červenou kartu, ovšem svůj verdikt posléze přehodnotil na mírnější žlutou barvu. Gennaro Gattuso hecoval své svěřenci k závěrečnému tlaku a ten se skutečně konal, Castillejo z dobré pozice donutil k zákroku Handanoviće a vůbec největší příležitost na vyrovnání přišla v páté minutě nastaveného času. Po rohovém kopu propadl balón na zadní tyč ke Cutronemu, jenž skoro zakončoval do prázdné branky, ovšem Inter zachránil výtečným obranným zákrokem Danilo D'Ambrosio. Příznivci Nerazzurri si mohli zhluboka oddychnout, Milán vyrovnat nedokázal a se svým rivalem opět prohrál. Inter se díky výhře 3:2 vrátil na třetí pozici, AC Milán je čtvrtý.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (4)

Přidat komentář
milanista9

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jsem s tebou zajedno FORZA MILAN

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

tak přání by bylo uhrát to na obranu třeba 0:0 nebo 0:1 ale realita bude asi jinde a hlavně jsme teď v mega sračkách a dát jeden gol je nadlidský úkol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele