5. kolo
20.09.2017 20:45 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Turín FC 2:3

Udinese doma nepodalo vůbec špatný výkon a sahalo po remíze. Nakonec ale nedokázalo srovnat a výhru slaví Býci z Turína. Těm hodně pomohla hrubka domácího brankáře a ještě vlastní branka záložníka Hallfredssona.

Turínští Býci měli před sebou velmi zajímavé utkání v Udine a doufali, že se jim podaří překonat jindy pevnou obranu domácího týmu. Pokoušet se o to měla především sehraná čtveřice Ljajić, Falqué, Belotti a také Niang. V bráně opět stál zkušený brankář Sirigu. Toho měli v domácím dresu prověřit zejména De Paul, Maxi López a Lasagna. Šanci dostal i češký talent Antonín Barák, na Jakuba Jankta zbyla dnes jen lavička.

Udinese doufalo, že si pomocí pečlivé a soustředěné obrany pohlídá nebezpečí jako Belotti nebo Ljajić. Moc dlouho se to ale Zebrám nedařilo. Vše hned na začátku pokazil brankář Simone Scuffet, který tvrdou ránu Adema Ljajiće vůbec nepokryl a místo toho ji vyrazil před sebe. Toho si jeho obránci nevšimli dostatečně rychle, ale Andrea Belotti slitování neměl. Míč pohodlně dorazil za Scuffetova záda - 1:0.

Do zajímavé pozice se dostal svépomocí Seko Mohamed Fofana, který prošel přes dva obránce Býků a když mohl, krásně vystřelil. Brankář Salvatore Sirigu ale na jeho střelu dobře viděl a nedělalo mu problémy ji zachytit. Hráči Granaty byli jednoznačně aktivnější a ani převaha domácího publika jim zásadně nevadila. Cristian Molinaro svedl zajímavý sprinterský souboj s mladíkem Pezzellou, který na něj ale i přes věkový rozdíl nevyzrál.

To se mohlo podařit mnohem ofenzivnějšímu De Paulovi. Když už se po krátkém sólu prodral ke střele, zastavil ji vlastním tělem mladý stoper Lyanco, který balon odklidil do zámezí. Když udeřila přesně 30. minuta utkání, domácí opět kapitulovali. Jejich obrana nezachytila náběh Belottiho a mladý italský reprezentant centroval před bránu. Tam si na jeho balon nenaskočil spoluhráč, nýbrž Emil Hallfredsson, který zamířil nešťastně do vlastní sítě!

Druhá inkasovaná branka hodně ztížila cestu Udinese za body a domácí si to velmi dobře uvědomovali. Molinarův pas pak oslovil Adema Ljajiće, který ale mířil vedle. Poslední akcí první půle byla souhra mezi Ljajićem a Belottim, přičemž posledně jmenovaný hráč pálil i přes obránce Danila těsně vedle tyče!

Udinese nutně muselo reagovat na nepříznivý vývoj a trenér Delneri proto sáhl ke dvojitému střídání. Na hřiště vyslal duo Angella - Jankto a právě český reprezentant stál na začátku gólové akce. Zkušený obránce N'Koulou totiž ve vápna stáhl pronikajícího Jankta k zemi a Rodrigo De Paul se z nařízeného pokutového kopu nemýlil - 2:1.

Turínští hráči chtěli soupeři ukázat, že to byla ojedinělá chyba. Neustálou hrozbou pro Udinese byl Andrea Belotti, který jednak tahal útoky Býků a na další si sám nabíhal. Belotti spolu s Ljajićem přichystali pro obranu Udinese ještě několik horkých chvil a druhý jmenovaný v jedné z nich mířil přesně. Po hodině hry totiž srbský útočník ukořistil míč ve vápně po ráně Nianga a poslal balon přesně k tyči - 3:1.

Ani tato branka Udinese nezlomila kompletně, protože Zebry stihly dát další gól a opět utkání zdramatizovat. Patnáct minut před koncem poslal Antonín Barák míč na De Paula, který Sirigua protáhl tvrdou ranou. Zkušený brankář by možná střelu měl, jenže těsně před ním tečoval balon Kevin Lasagna a s touto změnou směru už Sirigu nic dělat nemohl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele