3. kolo
10.09.2017 15:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Jankto rozhodl o výhře Udinese nad Janovem

V Udine se odehrál hodně dramatický duel, který sice nenabídl mnoho branek, ale požehnaně akcí a vypjatých momentů. K vidění byly dokonce dvě červené karty a jedna branka, kterou k radosti domácích vstřelil už v 16. minutě český záložník Jakub Jankto.

Česká enkláva v Udinese dnes slaví úspěch, protože jednak berou domácí Zebry tři body a jednak se v základní sestavě objevili talentovaná Jankto a Barák. Kromě nich v ní ještě působili ještě Larsen, Samir, Behrami, de Paul, Lasagna či Maxi López. Hosté přijeli s Gentilettim, Biraschim, Laxaltem, Bertolaccim, Velosem, Taarabtem, Pandevem či Lapadulou.

Udinese bylo od prvních minut jasně aktivnější, ale chvíli mu trvalo, než dokázalo najít skulinu v soupeřově obraně. Z velké dálky to zkusil de Paul, ale míč mu příliš nesedl. O chvíli později jej napodobil Antonín Barák, který ale dopadl prakticky obdobně. Janovský celek nedokázal srovnat krok a brzy také kapituloval. Postarala se o to další česká naděje.

V patnácté minutě dostali domácí šanci zahrávat volný přímý kop a zprvu balon trefil jen zeď. Následně se ale k němu dostal aktivní Lasagna, který našel Nuytincka. Jeho pokus skončil na brankové konstrukci, ale domácím to moc vadit nemuselo, neboť pohotový Jakub Jankto dorazil balon do sítě - 1:0 pro Zebry.

Útočící Lasagna měl dostatek chuti a po chvíli se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, ale jeho rána prosvištěla kousek vedle. Deset minut před koncem první půle byl faulován Lapadula a musel ze hřiště pryč. Následně ho nahradil Galabinov, ale nebyla to pro Janov ta nejhorší zpráva. Před chvílí faulující Bertolacci dostal totiž červenou kartu a oslabil svůj tým na dost dlouho. Následná rána z přímého volného kopu už mířila mimo.

Po změně stran se Taarabt pokusil svého soupeře pokořit tvrdou ranou zpoza vápna, ale ani on nebyl úspěšný. Po hodině hry se Antonín Barák opět pokusil o střelu, kterou brankáře Perina pořádně protáhl. Janov se snažil ve druhé půli pořádně zabrat a domácí mu situaci sami ulehčili. Mladý obránce Pezzella byl na hřišti pouhých pět minut, ale kvůli tvrdému faulu ho sudí vyloučil a srovnal tím počty!

Janov se vrhl do ofenzívy a třeba rána Adela Taarabta vůbec nebyla špatná. Jeho pokus z 84. minuty byl hodně blízko vyrovnání, ale nakonec už se skóre neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
h8_sfatto

talentovaná Jankto a Barák....dobrá manga

https://www.wufak.com/tag/kim-jong-un/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele