13. kolo
19.11.2017 15:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Sampdoria doma těsně vyhrála, Juventus zabral příliš pozdě

Sampdoria Janov se postarala o hodně velké překvapení, protože si s favoritem z Turína poradila jednoduše! Pasivně hrající Stará dáma inkasovala od Zapaty, Torreiry a Ferrariho a vypadalo to na debakl, jenže pak snížili Higuaín a následně také Dybala.

Juventus se dnes odpoledne snažil odpovědět na včerejší výhru Neapole, která si poradila s AC Milán. Cíl Staré dámy je jasný - vystřídat Partenopei na první příčce v tabulce a vrátit se na místo, které jí už několik sezon na konci vždy náleží. Dnes se postavila poměrně silné Sampdorii a trenér Allegri věděl, že ta kůži zadarmo nedá. Do hry nasadil opory jako Cuadrado, Chiellini, Khedira, Pjanić nebo Higuaín, přičemž Dybalu se Sandrem a Marchisiem šetřil na Ligu mistrů.

Evropské poháry jsou snem Sampdorie, ale zatím jen teoretickým. Kádr trenéra Giampaola je kvalitní a dovede vytvářet tlak na jakéhokoli soupeře, navíc právě absence bojů na více frontách mohla být dnes rozhodující. Od první minuty si Juve muselo dávat pozor na Zapatu, Torreiru, Quagliarellu nebo Praeta.

Uplynuly sotva dvě minuty a ozval se šutér, kterému se před přestávkou vrátila forma. Gonzalo Higuaín se dostal do první opravdu velké šance, jenže jeho pokus byl zablokován na roh. V prvních minutách jsme viděli hodně soubojů a tvrdších zákroků, které přerušil svou šancí Mario Mandžukić. S jeho přízemní ranou ale Viviano neměl potíže.

Po dvaceti minutách Quagliarella sice dokázal balón po přihrávce z pravé strany tečovat, ale do jiných míst, než by si přál. Na opačné straně se hnal do velké šance Gonzalo Higuaín a zakončoval i přes hvizd sudího pro ofsajd. Následně musel střídat Dennis Praet, který se zranil. Místo něj poslal trenér Marco Giampaolo na hřiště polského šikulu Linettyho.

Praet tak již jen ze střídačky sledoval další pokus Maria Mandžukiće, který tentokrát zakončoval nůžkami! Ty však namířil jen do prvního připraveného obránce Sampdorie. Krátce poté se k míči na straně dostal rozběhnutý Juan Cuadrado,který se dostal až do vápna a přemýšlel, co dál. Nakonec zvolil tvrdou ránu, kterou však minul bránu!

Zatímco polský brankář mezi třemi tyčemi Juventusu neměl mnoho práce, Viviano si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Obstarával jej především Cuadrado a Mandžukić, který pálil také pár minut před koncem první půle. Chorvatova rána z dobré pozice ale zastavila o pozorného Chielliniho. Na opačné straně vyzkoušel pozornost Wojciecha Szczesnyho útočník Duván Zapata nepříliš prudkou střelou.

Do konce první půle se již nic podstatného nestalo a nezměnil to ani střílející Sami Khedira, který střelou ze zhruba třiceti metrů poslal balon hodně vysoko nad Vivianovu bránu! V podobném duchu pokračovaly obě jedenáctky také po nástupu do druhého poločasu. Po osmi minutách ale Juventus překvapila akce Duvána Zapaty. Mladý útočník vyskočil na centr ze všech nejlépe a přesným umístěním zaskočil i brankáře Szczesnyho - 1:0 pro domácí Dorii!

To byl šok, ze kterého se Juventus nutně musel co nejdřív vzpamatovat. Jen o chvíli později se ale znovu Duván Zapata rychlými kroky dostal do šance a zakončoval prakticky sám před Szczesnym! Ten ale skvěle vyběhl a zmenšil mu úhel. Sampdoria se hodně snažila rozmělnit vzrůstající tlak soupeře.

Doria hrála velmi jednoduše a trenér Allegri pochopil, že takto se jeho svěřenci gólu nedočkají. Poslal proto na hřiště Paula Dybalu, který mu měl zajistit obrat v zápase. A další góly skutečně přišly, jen asi ne do sítě, do které by si to Allegri představoval. Dvacet minut před koncem navýšil vedení Blucerchiati mladík Lucas Torreira, který se trefil krásně zpoza vápna - 2:0!

A o dalších osm minut později se fanoušci Juventusu museli opět cítit pokořeni, neboť si Fabio Quagliarella zpracoval balon ve vápně, nahrál před bránu a zcela fiktivní obrana Juventusu dovolila stoperovi Gian Marcovi Ferrarimu zamířit do prázdné brány - debakl byl na světě! Trochu ho snížil Gonzalo Higuaín, který v nastaveném čase proměnil nařízený pokutový kop - 3:1.

To ale nebylo vše, protože právě Paulo Dybala se také dočkal branky. V samém závěru totiž obešel s rychlým krokem obránce Dorie a poslal balon nechytatelně mimo dosah brankáře Viviana - 3:2. Víc ale Stará dáma nestihla.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele