29. kolo
18.03.2018 12:30 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

UC Sampdoria - Inter Milán 0:5

Inter Milán potvrdil úlohu favorita v Janově proti místní Sampdorii, ovšem tak jednoznačný výsledek se v žádném případě nečekal. Hosté hned v úvodním dějství skórovali čtyřikrát a svůj náskok pojistili krátce po změně stran. Na hladkém vítězství 5:0 se především podílel Mauro Icardi, jenž během čtrnácti minut nasázel hattrick a své neuvěřitelné představení zakončil čtvrtou vstřelenou brankou pouhých 21 minut po první trefě.

Icardi si tak pojistil druhé místo v tabulce střelců Serie A s dvaadvaceti góly, na lídra Immobileho ztrácí pouhé dva zásahy. V tabulce se posunul na čtvrté místo zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů díky zaváhání Lazia, na které má náskok jednoho bodu. Sampdoria i přes potupnou porážku před vlastními fanoušky zůstává ve hře o kvalifikaci Evropské ligy, momentálně je osmá se čtyřiačtyřiceti body.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce poprvé rozvášnil tribuny Ivan Perišič, jehož prudkou ránu z ostrého úhlu zlikvidoval brankář Viviano. Následně Inter zahrozil po rohovém kopu, hlavičku D'Ambrosia vytáhl domácí strážce brilantně mimo prostor tří tyčí. Favorit poprvé udeřil ve 26. minutě, po načechraném pasu Cancela z pravé strany se k hlavičce probojoval aktivní Perišič a obloučkem přehodil plachtícího Viviana.

Od tohoto momentu rozpoutal milánský klub neskutečnou ofenzivní smršť. Čtyři minuty po první brance skóroval Icardi z pokutového kopu, když se ve vlastní šestnáctce provinil faulem Barreto a hostující kanonýr pak zamířil po zemi doprostřed branky. Neuběhlo ani šedesát sekund a Argentinec znovu zvedal ruce k nebi, tentokráte se na pravé straně pokutového území nejlépe zorientoval a elegantně patou z mírného úhlu pokořil vyběhnutého Viviana.

Ve 38. minutě byl Icardi blízko ke zkompletování hattricku, ale ve stoprocentní pozici mířil nad. Vzápětí se na druhé straně ojediněle ozvali domácí, hlavičkující Zapata orazítkoval tyč. Icardi se přeci jen prosadil potřetí ještě do přestávky, po další patičce Rafinhy a zákroku Viviana neměl s dorážkou od odkryté branky žádné problémy - 0:4. Pětadvacetiletý útočník uzavřel gólový účet nedělního klání v 51. minutě, kdy jeho tečovaný pokus zapadl nad Viviana ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele