4. kolo
17.09.2017 15:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Sampdoria veze z Turína bod

Turínské FC doma narazilo na dosud neporaženou Sampdorii Janov a její status trvá i nadále. Domácí sice vedli, ale ani to jim nestačilo na tři body. Do sítě někdejšího zaměstnavatele se totiž trefil také Fabio Quagliarella, takže Blucerchiati vezou z Turína bod.

Trenér Sinia Mihajlović se opět potkal s týmem, který hodně zapůsobil na jeho trenérské renomé. Dobře věděl, že Sampdoria je hodně těžký soupeř, takže nasadil hráče jako De Silvestri, N'Koulou, Moretti, Rincón, Baselli, Ljajić, Niang nebo Belotti. Hosté s sebou přivezli Reginiho, Striniće,Torreiru, Praeta, Ramíreze a útočné duo Zapata - Quagliarella.

Pro domácí hráče to byl trochu šok a jejich fanoušci zřejmě ještě nestačili všichni dosednout. Gaston Ramírez se totiž s míčem dostal do vápna, kde našel Duvána Zapatu. Náhrada za Luise Muriela si míč zpracovala a jemně překonala brankáře Sirigua - 1:0 pro Dorii už po minutě hry!

Posléze se hra trochu vyrovnala a Turín začal tlačit. Delší chvíli mu jeho snaha nevycházela, ale ve 13. minutě už se skóre měnilo. Postaral se o to záložník Daniele Baselli, který si všiml špatného postavení brankáře Puggioniho. Natáhl ke střele a famózně ji poslal do šibenice - 1:1.

Začínali jsme od začátku, ale tolik prostoru jako soupeř Doria nedostala. Utekly jen dvě minuty, než se k balonu ve vápně dostal střelec Andrea Belotti. Ačkoli pálil z velkého úhlu, dokázal si poradit a ranou o tyč nastavil vedení svého týmu! Fanoušci byli nadšení, protože během dvou minut jejich hráči otočili nepříznivý vývoj utkání.

To byl šok zase pro Námořníky. Trval ale jen čtvrt hodiny, protože pak se skóre opět měnilo. Rychlý protiútok Dorie táhl Ivan Strinić, který s balonem odvedl pořádný kus práce a našel Fabia Quagliarellu. Bývalý hráč Turína byl ve správný čas na tom správném místě a na zadní tyči poslal balon do sítě - 2:2.

V nastaveném čase první půle Belotti pošimral střelou z voleje jen boční síť a diváci doufali, že druhý poločas začne stejně aktivně jako ten první. Deset minut po změně stran se do úniku dostal rychlonohý M'Baye Niang, který unikal obráncům Dorie. Jeho střela se však i díky zákroku brankáře Puggioniho mezi tři tyče nevešla.

Druhá půle byla mnohem opatrnější než ta první a mnoho šancí už diváci neviděli. Ke střele se dostal střídající záložník Samuel Gustafson, jeho rána ale mířila těsně vedle! A když pár minut před koncem nastřelil veterán Fabio Quagliarella tvrdou ranou jen břevno turínské brány, body si mezi sebou oba týmy dělily. Turín je nyní na 5. místě, Doria spadla na místo sedmé.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele