17. kolo
16.12.2017 18:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Turín neuspěl, tři body domů veze Neapol

Neapol se alespoň na chvíli navrací na první místo Serie A! A to díky zaváhání Interu Milán, který doma nestačil na velmi dobře hrající Udinese, především ale díky vlastní formě. V Turíně si totiž Partenopei díky brankám Koulibalyho, Zielińskiho a Hamšíka vyhráli jednoznačně 3:1.

Neapol se opět stává vedoucím týmem ligy! A pomohl jí k tomu i Marek Hamšík, který uzavíral skóre na 3:0 ještě před koncem první půle. Důležitá byla tato branka také proto, že tím slovenská hvězda dorovnala legendárního Diega Maradonu a vstřelila svůj 115. gól v dresu Neapole! Domácím tak ani nemuselo moc vadit, když se v závěru utkání trefil také domácí Andrea Belotti.

Ani jeden trenér nepodceňoval sílu toho druhého, takže jsme se od prvních minut dočkali všechn známých tváří. V neapolském dresu nastoupili hráči jako Koulibaly, Albiol, Rui, Allan, Jorginho, Hamšík, Mertens nebo Zieliński, zatímco Býci se opírali o sílu Belottiho, Rincóna, De Silvestriho, Sirigua, N'Kouloua nebo obránce Burdissa.

A utkání začalo hodně očekáváně a hodně rychle. Už ve čtvrté minutě se po centru z rohového kopu prosadil svou hlavičkou ve vápně robustní obránce Partenopei Kalidou Koulibaly, který překonal brankáře Sirigua a domácí prohrávali - 1:0 pro hosty.

Ztracené sebevědomí dělá divy, což hra Neapole jen potvrzovala. V minulých týdnech se jí moc nedařilo a dnes chtěla konečně naplno bodovat, aby se vrátila na první příčku. Rui chtěl po levém křídle svižnou přihrávkou vyslat do úniku Zielińskiho, jenže na mladého Poláka si počíhal obránce De Silvestri. Callejónovu střelu zblokoval pozorný Burdisso do zámezí, Neapol ale dávala najevo, že se opět dostává do dobré formy.

Možná za to mohl i výsledek předešlého utkání, který Neapoli dodával odvahu a radost ze hry. Ta se ještě navýšila po dvaceti minutách, když Jorginho ukázal skvělý přehled a nahrál do krásné uličky nabíhajícímu Piotrovi Zeilińskimu, který se před brankářem Siriguem neukvapil a poslal balon přesně k tyči!

Dokonalou třicemininutovku Neapol kompletovala 30. minuta. Dries Mertens obdržel přesný centr za obranu, míč si u sebee chvíli nechal a pak našel volnějšího Marka Hamšíka. Slovenský kapitán Neapole nabíhal na střed vápna a neměl u sebe moc překážek, takže míč poslal mimo dosah brankáře Sirigua a utíkal slavit tento skvostný moment - 3:0 pro Neapol, důležitý milník pro Hamšíka!

No a v podstatě bylo po utkání. Neapol do konce první půle hrála na jistotu a míč v podstatě soupeři nepůjčovala, i když domácí se ještě pokoušeli do odchodu do šaten něco vymyslet. Belotti se chtěl prodrat do pokutového území rychlým prosmýknutím kolem Hysaje, jenže ten jej zkušeně zastavil. Hned po změně stran se změnila také jedenáctka domácích, záložníka Valdifioriho vystřídalo ofenzivní eso v podání Adema Ljajiće.

Ani s ním na hřišti ale o moc lépe Turín nehrál. Berenguer už postupoval do zajímavé střelecké pozice, ale tu mu nakonec pokazil obranným zákrokem Elseid Hysaj. Domácí k ohrožení Reinovy brány využívali především standardních situací, jenže netrefili se ani vysocí N'Koulou s Burdissem. Berenguer zase neuspěl s rychlou akcí po zemi, kterou Reina bez potíží lapil.

Ani Reina ale neudržel čisté konto, neboť se probudil hrotový útočník Andrea Belotti. Strřídající Adem Ljajić zahájil útok tažený středem hřiště, ale nepodařilo se mu dostat míč mezi trojicí obránců. K odraženému míči se dostal právě Andrea Belotti, potáhl si jej dovnitř šestnácky a prostřelil brankáře Reinu bez větších potíží - 3:1. Vc už ale domácí nestihli, i když se jejich hra zlepšila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ebola SVK

no konečne Marekiaro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele