20. kolo
06.01.2018 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mazzarriho premiéra úspěšná, Bologna dostala tři góly

Trenér Walter Mazzarri si lepší premiéru na lavičce turínského FC snad ani nemohl přát. V poledním klání jeho noví svěřenci neinkasovali ani jednou a sami se do sítě Bologny trefili třikrát. O branky se rovným dílem rozdělili De Silvestri, Niang a Falqué.

Odvolaného Sinišu Mihajloviće nahradil Walter Mazzarri oficiálně teprve před včera, takže tréninků s týmem moc nezažil. Evidentně ale ani nemusel, protože na hřišti působili jeho noví svěřenci tak sehraně, jako kdyby trenérovy pokyny poslouchali už roky. Při absenci Belottiho měli hlavní slovo v ofenzívě Falqué, Niang a Berenguer, zatímco Bologna se poléhala na Destra, Verdiho nebo Palacia.

Do první vážnější akce se dostal Iago Falqué, který dostal nádherný oblouček za obranu a mohl jít zcela osamocen na Miranteho, jenže celou akci uspěchal a zakončil hodně vysoko nad. Berenguer si o chvíli později připravil míč na levé straně a povedlo se mu odcentrovat do vápna, ale adresát Falqué opět mířil hodně nepřesně. Dával však najevo svou chuť hrát a byl pro hostující obránce hodně nepříjemným hráčem.

O pár minut později si dva obránce obhodil šikula Berenguer a našel před bránou špatně hlídaného Nianga, který se dostal k hlavičce. Na tu ale pozorný Mirante reagoval skvěle a míč vyrazil na rohový kop! Velkou šanci hostí, kteří nepůsobili moc aktivním dojmem, spálil špatnou střelou Simone Verdi, myšlenkami dost možná již na přestupovém poli.

Dál útočil Turín. Iago Falqué obdržel ve vápně přihrávku na střed hřiště, jenže pálil těsně vedle! Mirante se jen ohlédl, protože tuhle ránu by vyrazit nedokázal. Po třiceti minutách musel Turín neplánovaně střídat, protože se zranil Joel Obi. Na hřiště se dostal Afriyie Acquah a byl dost blízko, aby viděl první branku dnešního utkání. Přímý volný kop ze strany kopl Álex Berenguer parádně, našel hlavu obránce De Silvestriho a ten nedal Mirantemu šanci - 1:0.

Další trochu neplánované střídání musel trenér Mazzarri, teď již o poznání spokojenější, použít hned po změně stran. Stáhl totiž Burdissa a nahradil jej Morettim. A to nebyl ideální nápad, protože právě Emiliano Moretti byl jedním ze dvou hráčů, mezi nimiž upadl ve vápně Simone Verdi. Sudí Damato nejprve pískal simulaci, ale po využití služeb videa svůj výrok přehodnotil a pískal penaltu. Tu však Erick Pulgar neproměnil a hrdinou se stal Sirigu!

A to byl rozhodující moment, protože téměř z následné situace Iago Falqué krásně našel průnikovou přihrávkou M'Bayeho Nianga. Mladý útočník si nejprve zpracoval míč, později obránce a nakonec krásnou ranou propálil brankáře Miranteho - 2:0 pro domácí.

Býci mohli hrát v daleko větším klidu, ale nehodlali polevit. Dvě střely Falquého sice Mirante chytil, avšak pět minut před koncem se nejlepší hráč dnešního utkání už dočkal. Po krásné individuální akci zakončil Iago Falqué do protipohybu Miranteho a slavil gól na 3:0 pro Mazzarriho výběr.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele