29. kolo
18.03.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Janov CFC 1:0

Neapol nakonec zvládla utkání s CFC Janov, ale na hubeném vítězství 1:0 se pořádně natrápila. Rozdílovou trefu vsítila až dvacet minut před závěrečným hvizdem, předtím spálila několik vyložených možností. Díky nečekanému zaváhání největšího rivala z Juventusu se přiblížila k mistrovskému titulu, z druhé pozice ztrácí na turínského giganta pouhé dva body. Hosté se naopak sestupovému pásmu nevzdálili a jsou třináctí se třiceti body.

První větší příležitost byla k vidění po čtvrthodině hry, kdy ze střední vzdálenosti z pravého křídla pálil Bertolacci a vzdálenější konstrukci minul vskutku jen o několik decimetrů. Poté už na hřišti dominovali hráči Neapole. Po krásné spolupráci Allana s Insignem obdržel kolmici na levou stranu pokutového území Mertens a z mírného úhlu střílel k zadní tyči, jeho kroucený pokus letěl o malý kousek do zámezí.

Zhruba deset minut před přestávkou ojediněle zahrozili hosté, po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval z hranice brankového území jen o centimetry mimo obránce Spolli. Ve 37. minutě mířil střídající Zieliński hodně vysoko nad hostující branku. Do hry se dostal po dvaceti minutách, kdy nahradil slovenskou hvězdu Marka Hamšíka, jenž odešel z trávníku kvůli zraněnému zadnímu stehennímu svalu u pravé nohy.

Pět minut před přestávkou se ve stoprocentní gólové možnosti zjevil Mertens, ale z osmi metrů trestuhodně přestřelil. Ve 44. minutě měl na hlavě vedoucí branku Insigne, jenže po rohovém kopu orazítkoval zády k brance jen levou tyč. Konstrukce za brankářem Perinem se podruhé chvěla šest minut po změně stran, kdy z hranice šestnáctky vypálil Mertens a míč se od vnitřního okraje pravé tyče odrazil zpět do pole.

V následujícím průběhu se nepovedlo zakončení Mertensovi a po necelé hodině hry ani Hysajovi, v polovině druhé půle si připsal domácí gólman Reina úspěšný zákrok proti ráně Panděva. Hrdinou SSC se stal v 72. minutě španělský bek Raúl Albiol. Ten po rohovém kopu z levé strany od krajana Callejóna předskočil bránícího Galabova a hlavou uklidil balón do sítě kolem Perina. A když v 87. minutě po přečíslení dva na jednoho odkopával vracející se Biraschi střelu Insigneho zhruba metr před brankovou čarou, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele