18. kolo
23.12.2017 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Spal dotáhl dvougólové manko proti Turínu

Domácí prostředí Spalu proti Turínu svědčilo a ačkoli nováček soutěže ve Ferraře prohrával po dvou trefách Iaga Falquého, nakonec se raduje alespoň z bodu. Ten mu zajistily branka Vivianiho a úspěšně proměněná penalta Antonucciho.

Byl to docela šok, na který domácí dlouho neuměli reagovat. Možná čekali lepší atmosféru nebo shovívavějšího soupeře, ale k tomu nedošlo. Po pouhých třiceti vteřinách hry si na dlouhý pas od Molinara naběhl Iago Falqué a protože jej ve vápně nikdo nedostihl, povedlo se mu prostřelit z úhlu brankáře Alfreda Gomise! V první minutě domácí prohrávali o jednu branku.

A nebylo to vůbec lepší. Právě Iago Falqué hodně zlobil nováčka soutěže a jeho nepozornou obranu. Andrea Belotti poslal hlavou míč do šance na Baselliho, proti kterému se ještě Gomis vytáhl a balon vyrazil. Jeho obránci ale opět selhali a proti dorážce Iaga Falquého nic nepodnikli. Zkušený křídelník tak mohl jen snadno doklepnout míč do sítě - 2:0 pro Býky.

Od té doby bylo pro domácí Spal stále těžší a těžší něco vymyslet, i když minimálně duo Lazzari - Viviani se o to ve středu pole pokoušelo. Ani střelba se domácím příliš nedařila a brankář Salvatore Sirigu prožíval velmi klidné chvíle. Niang na opačné straně odcentroval do vápna, kde zasáhl Gomis rukama proti zakončení Belottiho. Pár minut před koncem první půle se málem prosadil Belotti, jehož pravačka těsně minula tyč.

Zdálo se, že vedení Turína nikdo neohrozí. Jenže následně se po faulu Lyanca na Floccariho postavil ke standardní situaci záložník Federico Viviani a ten podobné situace umí dokonale. Ukázal to i dnes, když krásnou ranou nedal brankáři Siriguovi šanci zasáhnout - 2:1.

To byl najednou impuls do chátrajících žil Spalu, jenže Turín nedával domácí moc času na oddych. Velmi zajímavou kombinaci Rincóna s Valdifiorim zakončil Belotti těsně mimo, Falqué musel být zdvojen, aby nestřílel. Brankář Sirigu časem musel být stále více ve střehu a pořádně ho protáhl například Grassi. Ani Sirigu už ale nestačil, když dvacet minut před koncem upadl ve vápně Turína Grassi a sudí si pomohl videem. To ukázalo penaltu pro domácí a úspěšně ji kopl veterán Mirko Antenucci - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele