23. kolo
04.02.2018 15:00 CET
7 : 0
(4:0)

Reportáž

Juventus neměl slitování se Sassuolem, nasázel mu sedm branek

Juventus Turín naprostým debaklem zesměšnil Sassuolo a jeho jakékoli snahy o body. Z Turína se Neroverdi vrací jako zpráskaní psi, protože od domácí Staré dámy dostali hned sedm gólů! Hattrickem se o to zasloužil také Gonzalo Higuaín, k němuž se dvěma góly přidal Sami Khedira. Po jedné brance si připsali Pjanić a Sandro.

První Neapol se opět musí trochu obávat, neboť dohatuje. Turínský velikán se totiž dnes postaral o další tři body, takže se ocitá na prvním místě. A kromě bodů především bavil své fanoušky, kteří si museli utkání opravdu maximálně užít. Nejprve možná panovaly pochyby o nasazení některých hráčů, ale konečným výsledkem si trenér Allegri vše v klidu obhájí. To hosté budou mít naopak co vysvětlovat, neboť takový debakl se těžko stravuje.

Sassuolo se dostalo prakticky od začátku pod obrovský tlak, o který se zasloužili především Mandžukić, Pjanić, Bernardeschi a Higuaín. V osmé minutě se pokusil vypálit Blaise Matuidi a nutno říct, že brankáře Consigliho pořádně protáhl. Netrvalo dlouho a Consigli opravdu kapituloval. Po centru do šestnáctky se nejlépe zorientoval mladý Brazilec Alex Sandro a prostřelit brankáře Consigliho už pro něj nebylo problémem.

Po dvaceti minutách kolotoč způsobený Starou dámou pokračoval. Gonzalo Higuaín ukázal, že není jen kladivo do vápna, ale že umí také elegantně tančit s míčem u nohy. Protančil přes dva obránce až do zakončení a jen díky skvělému Consiglimu zůstalo skóre utkání stejné. To však platilo jen minutu. Další rohový kop totiž prodloužil obránce Sandro na zadní tyč, kde nikdo nehlídal Samiho Khediru - 2:0.

V té chvíli musel trenér Allegri udělat vynucenou změnu, která fanoušky moc nepotěšila. Zranil se totiž Blaise Matuidi, takže na plac šel Cladio Marchisio. Souhře Juventusu to nijak neuškodilo, protože po další chybě Sassuola se na bránu Consigliho dostával osamocený Sami Khedira. Obránci Sassuola, především pak nešťastník Lemos, jej nestíhali, takže německý záložník zvýšil na 3:0!

Deset minut před koncem prvé půle Higuaín sklepl balón před pokutové území, kde tušil někoho ze spoluhráčů. Tím šťastlivcem se stal Miralem Pjanić, který na nic nečekal volejem umístil balon přímo k tyči - 4:0 pro Starou dámu a debakl dostával přesnější kontury.

První poločas ubíhal poměrně rychle, ale pro Sassuolo až příliš pomalu. Směrem dopředu hostující Neroverdi vlastně nic nevymysleli a jejich obrana hořela víc než obvykle. Higuaín se snažil na hraně vápna zpracovat balón a ještě najít spoluhráče Maria Mandžukiće, ale jeho snaha se nepotkala s úspěchem. V druhé půli a po skóre 4:0 pro Juventus už bylo pro Sassuolo hodně náročné myslet pozitivně.

A v prvních minutách po změně stran tomu tak opravdu bylo. Domácí Juventus se v klidu zaobíral kombinací a nenechal se vyrušovat. Zklamání Sassuola a jeho fanoušků ještě zvýšil Gonzalo Higuaín, který se stal hlavní postavou druhé půle. Nejprve se otočil ve vápně a poslal míč k tyči. Dvacet minut před koncem pokračovala demolice Sassuola opět díky Gonzalovi Higuaínovi.

Zkušený argentinský hráč zůstal úplně sám za obranou soupeře, dostal kvalitní nahrávku a dokázal ještě obejít brankáře. Stejný kousek se mu povedl sedm minut před koncem, když dostal nahrávku od Bernardeschiho a přehodil hodně frustrovaného Consigliho - 7:0 pro Juventus a Sassuolo odjíždí hodně vyřízené!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipuji 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele