34. kolo
22.04.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol urvala tři body a zůstává ve hře o titul

Juventus na domácí scéně nakonec kapituloval a Neapol slaví morální výhodu. Její přímá konfrontace s Juventusem sice dlouho vypadala na remízu, ale v 90. minutě rozhodl přesnou hlavičkou Kalidou Koulibaly.

Den D nastal. Neapol zoufale vyhlížela datum, kdy zkříží své kordy s Juventusem, protože to byla dost možná poslední šance, jak si vzít první místo právě na úkor turínského giganta. Neapol velmi dobře věděla, jak klíčové tohle utkání je, stejně jako si byl Juventus dobře vědom svých možností. V případě výhry by měl mnohem větší volnost a morálka soupeře by zřejmě dostala zničující zásah.

Neapol na Allianz Stadium nasadila to nejlepší, co měla k dispozici. Od prvních minut se na hřišti objevili hráči jako Reina, Albiol, Koulibaly, Jorginho, Hamšík, Callejón, Mertens nebo Insigne. Juventus pro změnu kontroval Buffonem, Höwedesem, Benatiou, Asamoahem, Khedirou, Pjanićem, Costou, Higuaínem a Dybalou.

Neapol chtěla zápasu využít na sto procent, ale Juventus jí mnoho šancí nedovoloval. Kapitán Marek Hamšík hledal Lorenza Insigneho v levé části vápna zajímavým pasem, jenže Insigne špičkou kopačky nezakončil přesně. V 11. minutě se Juventus musel poprvé přeskupit, když se zranil obránce Giorgio Chiellini, jehož nahradil Stephan Lichtsteiner.

Po dalším faulu na straně Neapole se k míči postavil Miralem Pjanić a ukázal svou prvotřídní kopací techniku. Neapol měla obrovské štěstí, když se míč odrazil jen od tyče! Sledovali jsme hodně rychlý a kombinační fotbal, otevřenou bitvu dvou vyrovnaných soupeřů.

Do zajímavé střelecké pozice se po náběhu dostal Marek Hamšík, jenže svou šanci nevyužil a z úhlu poslal balon mimo tři tyče! Obrana Juventusu se několikrát ocitla pod nepříjemným tlakem, ale nenechala se překonat. A když ano, jako ve 38. minutě po šanci Lorenza Insigneho, tak zasáhl sudí. Hlavní arbitr Gianluca Rocchi správě posoudil ofsajd, který krásné ráně Insigneho přecházel.

Směrem dopředu se Juventus zase tak moc neprojevoval a jeho ofenzivní hráči nepůsobili právě ideálním dojmem. Obranu Juventusu naopak prověřil José Callejón, s jehož rychlostí si čtveřice vzadu nakonec poradila. Trenér Massimiliano Allegri dobře věděl, že jeho svěřenci v útoku nepůsobí tak suverénně, jak by si asi přál, takže stáhl dnes nevýrazného Paula Dybalu a dal šanci Juanu Cuadradovi.

Byla to i nadále Neapol, které patřil míč a která určovala tempo hry. Když už se k míči postupně dostával belgický rychlík Dries Mertens a obránci příliš nestíhali, včas svou komfortní zónu opustil brankář Gianluigi Buffon a celou situaci pohlídal. Pár minut po změně stran šel ostatním příkladem kapitán Marek Hamšík a vyslal tvrdou ránu, třebaže nepřesnou.

Unaveného Driese Mertense posléze vystřídal polský kanonýr Arkadiusz Milik, který se v této sezoně opět dostává do tempa po vleklém zranění. Tou dobou se snažil o zajímavý průnik brazilský šikula Douglas Costa, ale ani jeho míčová technika nestačila na dostatečně přesnou ránu. Oproti první půle se tempo utkání znatelně snížilo.

O zlepšení se pokoušel Lorenzo Insigne, ale tomu včasným zákrokem vystavil stopku Medhi Benatia. Bojujícího Douglase Costu následně vystřídal čerstvý bijec Mario Mandžukić, který měl svým napadáním zajistit minimálně pohodlnou remízu. Neapol byla stále zoufalejší, protože dnes potřebovala nutně tři body na udržení naděje.

A to se jí nakonec povedlo! Nejprve propadl zajímavý centr až před Buffona, který s potížemi vyrážel. Tohoto varování Stará dáma nedbala a v tu nejméně vhodnou chvíli inkasovala! José Callejón kopal roh a na vápně si nikdo nepokryl výborného hlavičkáře Kalidoua Koulibalyho. Jeho tvrdá hlavička překonala marně zasahujícího Buffona a Neapol slaví klíčové tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 nádej zomiera posledná

Reagovat
MaraCe_Napolitan
Reagovat
smazaný uživatel

Jestli na ně Juventus vlítne jako na Real, tak si odnesou bůra

Reagovat
smazaný uživatel

Napoli , je strašně přecenovaná na Juve nemá.V LM prohráli na půdě otloukánka skupiny PSV,pak

v EL vypadli s Lipskem,navíc poslední sice vyhrály ale se štěstím a to hrály se slabšími týmy a tak tak vyhrály.Takže letos to Juve vyhraje už 8krát v řadě.Možná Juve vyhraje další 3 ročníky,spíš kdo jim přeruší tu jejich nadvládu v lize.Zvládne to Inter,AS či Lazio v příští sezoně?

Reagovat
scholes18

Juventus síce naposledy zremizoval, ale so šťastím...

Reagovat
MaraCe_Napolitan

jj precenovana - ma 4 x levnejsi kader nez Juve logicky, ze to je nerovnej boj a uzku lavku , jestli ti to nedoslo tak s tim co maj k dispozici nemohli bojovat i o titul i v europskych ligach, takze prioritu dostala Serie A , kde ma mimochodem za poslednych 5 let mnohem lepsi vysledky nez Inter ci Lazio o kterych tu snis , ze by mohli Juve zesadit z trunu ... ale ako zvratek hodne fajn ... Juve bude bohuzel opat mistr , ale ja su na Neapol hrdej za to, ze jim dokazala vzdorovat a dokud je nadeje budu verit ....

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi klaun vedli na PSV u otloukánka LM l a prohrály, a vypadly s Lipskem .AS,Lazio,Inter lepší kluby.

A nemudruj,žemaj o tolik levnější kádr,Napoli je zbytečně přeceňovaná říkají to všeci AS vyřadily Barcelonu a Inter se snad vrátí do LM.

Reagovat
advokat

Napoli má oproti Juve iba tretinový rozpočet, nemôžu si dovoliť kúpiť tých naj, naj,preto je úžasné, že s Juve držia krok a treba povedať, že hrajú najkrajší futbal v lige. Juve si môže dovoliť nechať na lavičke Dybalu, Mandžukiča, Napoli má 12 hráčov, ktorí stále hrajú. Finančne sú na tom lepšie ešte Inter, AC, AS a sú za Napoli. Takto sa majú veci.

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Presne tak vcera se to jenom potvrdilo, ze je zbytecne precenovana klaune ...Nevim v jake ty galaxii zijes , kdyz ti napisu , ze europske souteze padli na ukor Serie A a ty pak vyblijes to same znovu, ale tak ne kazdymu panbuh nadelil stejne rozumu, mozna budes hezkej a v necem jinym snad i sikovnej , ale premysleni nech radeji na druhe .. kiss

Reagovat
smazaný uživatel

Dratenik

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele