36. kolo
06.05.2018 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Janov CFC - ACF Fiorentina 2:3

Fiorentina vyloupila Janov a zůstává v kontaktu s evropskými poháry. Přestřelka na Marassi se strhla závěrem prvního poločasu, kdy prolomil bezbrankový stav Benassi. Janov sice ve druhém poločase skóre otočil, ale vedení neudržel a nakonec prohrál 2:3. Červenou kartu v zápase viděli Panděv i náhradník Zukanovič.

Janov už neměl v tomto zápase co ztratit. Záchranářské boje se ho netýkají, stejně jako evropské poháry. Fiorentina byla v jiné pozici, potřebovala uspět, aby si uchovala naději na Evropskou ligu.

První poločas nabídl vyrovnanou partii a jednu branku v samotném závěru. Do té doby si ani jeden z týmů nedokázal vytvářet větší příležitosti. Až ve 44.minutě Simeone šikovně vysunul Marca Benassiho, který před Perinem ve skluzu zvedl balón a vsítil branku.

To nejlepší přišlo až po změně stran. Grifové poslali na plac zkušeného Gorana Panděva a jejich ofenzíva skutečně ožila. V 64.minutě předvedli domácí pohlednou akci, kdy Bessa přihrál před branku Rossimu a Sportiello nemohl nic dělat. Následně uběhlo dalších pět minut a Janov strhl vedení na svojí stranu. Opět tomu předcházela přihrávka z pravé strany a Lapadula v malém vápně v pohodě zakončil.

Grifové byli pokropeni živou vodou a o minutu později mohl Lapadula zvýšit vedení, pěkný centr mu poslal Hiljemark, ale Lapadula tentokrát neuspěl. A pak přišel další zvrat ve vývoji utkání. Panděv uviděl za svůj faul rovnou červenou a domácí čekalo oslabení. Fiorentina přeřadila a Janov se ocitl pod velkým tlakem. V 78.minutě ukončil závar před brankou Eysseric a bylo to 2:2.

Najednou to byla Fiorentina, které bylo plné hřiště a devět minut před koncem se znovu přelilo skóre na její stranu. Bryan Dabo si z druhé vlny naběhl na odvrácený balón a nekompromisní ranou rozhodl o výhře Fiorentiny 3:2. Janov závěr zápasu nezvládl a další červenou kartu uviděl po nevybíravých protestech náhradník Zukanovič. Viola se po výhře 3:2 udržela v kontaktu s evropskými poháru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele