37. kolo
12.05.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Inter Milán - US Sassuolo 1:2

Sassuolo se postaralo o velké překvapení, protože na San Siru dokázalo porazit domácí Inter Milán. O to se velkou měrou postaralo duo Matteo Politano a Domenico Berardi. Kontaktní branka, jejímž autorem se stal deset minut před koncem Rafinha, domácím na body nestačila.

Inter Milán na domácí půdě přivítal Sassuolo a karty před začátkem utkáním byly jasně rozdány. Domácí celek usiloval o tři body, které by mu pomohly k zajištění účasti v Lize mistrů pro příští ročník. Sassuolo po mizerné podzimní části překvapuje dobrými výsledky a pár ol před koncem si dokázalo zajistit záchranu. I přes dobrou formu však bylo jasným outsiderem.

Od začátku utkání se domácí snažili o trpělivou kombinaci, zatímco Sassuolo spoléhalo na rychlé a velmi dobře sehrané kontry. Především krajní útočník Matteo Politano hodně zlobil obránce Nerazzurri. Candreva hledal na praé straně Rafinhu, ale k němu důrazně přistoupil zkušený stoper Acerbi. Rafinha v Interu očividně našel své místo a jeho forma má vzestupnou tendenci. Dokazoval to také dnes, protože jeho nahrávky patřily k nejnebezpečnějším.

V době, kdy Inter ovládal hru, a nedělalo mu proflémy překonávat středovou linii Sassuola, se hosté dostali do vedení. Ve 23. minutě dostal Marcelo Brozović žlutou kartu za fau před vápnem. K balonu se postavil Matteo Politano, jehož levačka poslala balón přes špatně postavenou zeď k tyči - 1:0.

Inter se ocitl pod dekou a evidentně mu akce směrem dopředu dělaly velký problém. Vedení v zápase naopak hostům jasně vyhovovalo, stejně jako jejich hře na rychlé protiútoky. Matteo Politano si na straně často uměl poradit s bránícími hráči a dnes jej podporoval také Domenico Berardi. Inter působil v ofenzivní fázi poměrně bezzubým dojmem.

Před koncem první půle se Inter na chvíli radoval. Spolupráce Rafinhy a Brozoviće dostala míč na Icardiho, který dokázal střelou k tyči překonat brankáře Consigliho. Sudí však pro ofsajd branku neuznal. O chvíli později se Mauro Icardi dostal Consigliho znovu, jenže tentokrát trefil přímo svého protivníka. První půle Interu mnoho radosti neudělala.

Do té druhé nastoupil Inter opět aktivněji. Ivan Perišić svým centrem hledal Icardiho, ale Acerbi před ním byl rychlejší. Rafinha vypálil z voleje doprostřed branky a jeho ránu dorážel opět Perišić. Brankář Andrea Consigli se ale vyznamenal proti oběma šancím Interu. Candrevův centr z levé strany padal k zadí tyči před Icardiho, ale opět výborný Consigli dokázal balón vyboxovat.

Na hřiště se dostal také mladík Yann Karamoh, který se ihned dostal do šance a jeho rychlost dělala Sassuolu problémy. Výraznější šanci si však nedokázal vypracovat. Dvacet minut před koncem svedl Ivan Perišić souboj s mladíkem Adiapongem. Hráč Interu dokázal nahrát před bránu Icardimu, jenže Argentinec dnes neměl svůj večer. Ve druhé stoprocentní šanci opět selhal!

A Sassuolo trestalo. O pouhé dvě minuty později Lemos nejprve vyhrál hlavičkový souboj s Icardim a do útoku tím poslal Berardiho. Mladý Ital se následně zbavil Škriniara a zakončil krásnou ranou do rohu brány. Brankář Handanovič plachtil vzduchem zbytečně.

Inter však dokázal přeci zdramatizovat závěr utkání. Deset minut před koncem totiž Rafinha využil nahrávky přes Lemose a krásnou střelou poslal balón do vzdálenějšího rohu brány - 2:1 pro Sassuolo. O své vedení už hosté nepřišli ani po obrovské šanci střídajícího Édera, jehož střelu vyrazil Consigli na rohový kop.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanoušek Interu a už mi dochází trpělivost, sezonu co sezonu přichází hráči za miliony a výsledky nikde, příští sezonu zase jenom Evropská liga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele