12. kolo
05.11.2017 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter Milán doma zaváhal, Turín veze domů bod

Inter Milán doma jen remizoval a jeho vítězná série se zastavila. Postaral se o to hostující Turín, který dokonce šel do vedení díky trefě Iaga Falquého. Domácí však po zvýšené aktivitě spasil střílející Éder, který pár minut před koncem srovnal.

V Miláně nepršelo zase tak moc jako třeba v Římě, takže poobědové utkání domácího Interu se na rozdíl od Lazia mohlo bez problémů uskutečnit. Trenér Luciano Spalletti věděl, že Turín bude zvláště s Andreou Belottim opět silným a nehodlal nic podcenit. Na trávník vyběhli borci jako Handanovič, D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Vecino, Candreva, Valero, Perišić nebo samozřejmě kapitán Icardi.

Především útočné trio Turína v podání Belottiho, Ljajiće a Falquého mělo hodně zlobit prostor bráněný Škriniarem nebo Handanovičem. Aktivnějšími hráči ale byli jasně domácí, ať už to byla rána Valera, atak Candrevy nebo následně průnik Ivana Perišiće zastavený až D'Ambrosiem. Na další zajímavý centr D'Ambrosia po jeho vlastním sprintu si naskakoval Perišić, ale míč ho přelétl.

Candreva byl dnes také střelecky aktivní, jenže nepřesný. Pak zkoušel patičkou uvolnit Valera, který však byl až příliš rychlý na jeho myšlení. Ademu Ljajićovi se sice po třiceti minutách podařilo odcentrovat přes D'Ambrosia, ale míč skončil i přesto mimo. Deset minut před koncem první půle čaroval Salvatore Sirigu, který musel vytahovat krásnou a přesnou hlavičku Milana Škriniara mířící do středu!

Další velkou šanci si oba týmy nechaly na konec utkání. Bek Ansaldi se dostal k centru, před bránou hlavičkoval na zadní tyč Baselli a rankář Handanović musel se všemi silami vyškrábovat míč mimo tyč! Na začátku druhého poločasu nevyšla Interu spolupráce mezi Perišićem a Icardim, který sice stál ve vápně, ale balon se k němu nedostal.

O pár minut později to málem mladému kapitánovi Nerazzurri vyšlo. Mauro Icardi si naskočil na centr z levé strany, ale jeho hlavičku dokázal vyrazit Sirigu pohotovým zákrokem! Turín toho moc nepředváděl, jeho kombinace vázly a inkasování branky bylo cítit ve vzduchu. Domácím nevyšla kombinace mezi Valerem, Perišićem a zakončujícím Icardim, který se sicedostal k ráně zpoza vápna, ale nebyl přesný.

Před úderem odehrané hodiny ale byo všechno jinak. Nepříliš aktivní Turín se ujal vedení! Zkušený Iago Falqué si navedl míč na střed a dokázal vypálit i přes trojici bránících hráčů tak, že byl brankář Samir Handanovič bez šance - 1:0!

Joel Obi mohl o pár minut později navýšit vedení svého celku, ale jeho hlavička mířila těsně nad! V hodně atraktivních chvílích se Inter málem dočkal srovnání. K hlavičce se protlačil Škriniar, přeskočil v souboji Obiho, ale mířil těsně mimo! Inter tlačil a šel za gólem, ale něco mu chybělo.

Právě v té chvíli se dostal na hřiště veterán Éder, kterému stačilo deset minut na to, aby ukázal, proč si ho Spalletti nechává v týmu. Stále totiž má velmi dobrý cit pro zakončení, což ukázal také dnes po obědě. Hrozil svým pohybem a pár minut před koncem se konečně dočkal.

V 79. se totiž Italo-Brazilec ocitl ve vápně ve správnou chvíli, dostal se k němu balon od Maura Icardiho a Éder srovnal! Inter se hnal za vedením, ale více než Vecinovu ránu z větší vzdálenosti, kterou zastavilo břevno, už nestihl. Proti Turín je to ale zlatý bod, zatímco pro Inter zklamání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele