33. kolo
17.04.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter zdemoloval návštěvu ze Sardinie, Cagliari dostalo čtyřku

Inter Milán rozebral obranu Cagliari a s naprostým přehledem si na San Siru s návštěvou ze Sardinie poradil. Domácí celek ukázal maximální efektivitu a utkání ovládl, z čehož rezultovaly branky Cancela, Icardiho, Brozoviće a Perišiće.

Cagliari jelo na San Siro s nadějí, že odehraje dobrý zápas a že se mu povede zapůsobit. Za tím účelem se do hry od prvních minut dostali Cragno, Romagna, Castán, Padoin, Miangue, Sau či Cossu. Domácí kontrovali osvědčenou sestavou se jmény jako Handanovič, Cancelo, Škriniar, Brozović, Karamoh, Rafinha, Perišić a samozřejmě Icardi. Právě domácí kapitán pořádně zatápěl hostující obraně od počátku utkání.

A netrvalo dlouho, než se obrana Cagliari poprvé před tlakem Interu rozestoupila. Domácí rozehrávali volný přímý kop a už ve třetí minutě se díky tomu dostali do vedení. Na centr si totiž perfektně naskočil João Cancelo a poslal balon mimo dosah brankáře Alessia Cragna!

Je jasné, že od té doby bylo pro Cagliari hodně těžké myslet na lepší útok, protože tak rychlý inkasovaný gól pořádně zacloumal s jeho psychikou. Navíc se Inter pořádně probudil a šlápl na pedál. Perišić si naběhl na levou stranu velkého vápna a převzal přihrávku od Icardiho, načež pálil do připraveného Cragna. Po dvaceti minutách Danilo D'Ambrosio našel krásným pasem Karamoha, jenže jeho zakončení zastavilo břevno!

Yann Karamoh byl hodně aktivní v zakončení, ale neměl dnes úplně štěstí. Z levé strany přiletěl centr od Perišiče právě na nabíhajícího Karamoha, který ale v pádu zakončil mimo. Deset minut před koncem musel trenér Spalletti poprvé střídat, protože se zranil Roberto Gagliardini. Yann Karamoh sice vstřelil ke konci první půle gól, který ale nemohl být pro ofsajd správně uznán.

Hned po změně stran se Inter opět ukázal v plné síle. Yann Karamoh našel před vápnem kolegu Rafinhu, který ve skrumáži těl našel patičkou Maura Icardiho. Ten se uvolnil a sám před Alessiem Cragnem zakončil - 2:0 pro Inter!

Když posléze začalo Cagliari trochu více útočit, Inter jej uzemnil další brankou. Přesně v 60. minutě totiž za vápnem dostal míč Chorvat Marcelo Brozović a jeho krásný oblouček překonal brankáře Cragna, který se jen ohlédl - 3:0.

Hostující Cagliari nevědělo, jak se dostat ze sevření Interu a ten ve výhodné pozici pokračoval. Bezbranný soupeř mu příliš nevzdoroval a kvalitativně na něj neměl. Yann Karamoh se dnes opravdu snažil, jenže neměl štěstí. Jeho další střelecký pokus skončil v náručí Cragna. V 83. minutě sudí Pasqua nepískal nejasnou penaltu ve prospěch Interu, ale domácí přesto dokonali debakl.

Marcelo Brozović našel v nastaveném čase krásným pasem ze standardní situace nabíhajícího Perišće, který se dělovkou nemýlil! Tím chorvatský křídelník završil povedený večer a Inter jde dočasně na třetí příčku Serie A.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
cink

pres tohle vlak nejede, povinne tri body. jestli je nedaj tak tu ligu mistru nemaj sanci uhrat

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele