26. kolo
24.02.2018 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Skórující obránci zajistili Interu výhru nad Beneventem

Inter Milán doma dokázal porazit dobře bránící Benevento, které musí čekat na další zázrak minimálně do příštího kola. Domácímu celku vydatně pomohli obránci Milan Škriniar s Andreou Ranocchiou, kteří kromě obranných úkolů ještě skórovali.

Trenér Spalletti se v Interu ocitá pod větším a větším tlakem, takže jeho dnešní výkon musel být mnohem lepší. A to tím spíše, že slavný Inter hrál doma s Beneventem. Přesto nasadil toskánský taktik několik opor, takže od začátku utkání nastoupili hráči jako Handanovič, Ranocchia, Škriniar, Vecino, Gagliardini, Rafinha, Perišić nebo Éder, který nahrazuje zraněného Icardiho.

Benevento rovněž nehodlalo hrát jen druhé housle a přihlížet akcím Interu s blaženou nevinností nováčka. Za dohledu sudího Pairetta kráčeli z útrob San Sira na hrací plochu Puggioni, Sagna, Tosca, Letizia, Sandro, Brignola, Djuričić, Guilherme nebo Coda. Benevento se poslední dobou ukazuje jako hodně odhodlané a bojovné mužstvo, takže domácí si museli dávat pozor.

Inter vůbec nezačal špatně a hrál prim. Zkušený útočník Éder vyslal krásnou přihrávkou do šance spoluhráče Candrevu, který si míč v šestnáctce zpracoval dobře a chtěl vypálit. Na poslední chvíli se mu ale pod nohy vrhl vracející se obránce Djimsiti. Benevento celkově velmi pozorně bránilo a svého soka nepouštělo do tolika akcí, v kolika by asi domácí fandové své miláčky rádi viděli.

Mladý bek Cancelo odcentroval po chvíli kombinační hry z pravé strany na hlavu Perišiće, jenž ale v záklonu neměl mnoho šancí. Možná až nečekaně jistě působil obránce Ranocchia, který se například vrhl pod nohy Brignolovi. A když se do útoku dostávalo duo Guilherme-Coda, zasáhl parádním zákrokem brankář Handanovič. Sudí Pairetto zdárně vyřešil pád Sandra ve vápně a zdůraznil mu, že podobné letecké pokusy nebude tolerovat.

Inter byl jasně lepším celkem, jenže mu chyběly branky. Stejnou potřebu cítilo také Benevento, které vyslalo do hry Cataldiho, jemuž uvolnil místo Djuričić. Hodně aktivní duo Cancelo a Candreva větralo obranu hostí, ale ani tato dvojice se do finálního zakončení nedostávala. Deset minut po změně stran zkoušel pozornost brankáře Puggioniho Vecino tvrdou ranou, ale ani on nepochodil.

Benevento bylo také ve druhé půli aktivní a statečným výkonem dělalo domácímu celku problémy. Coda se prohnal kolem Škriniara, leč pálil v dobré pozici nad břevno. Brignola o chvíli později přihrál Cataldimu, který se dostal do vápna a po kontaktu s Ranocchiou upadl, ale sudí penaltu neviděl.

Přesto se skóre měnilo. Velmi dravě si počínal Milan Škriniar, který si naběhl do vápna soupeře na rohový kop a i díky několika odrazům se dostal k hlavičce - 1:0.

Inter nelenil a jen o tři minuty později přidal další, rozhodující branku. A opět u toho byl obránce. Tentokrát se šťastným střelcem stal dlouhodobě kritizovaný stoper a kapitán Andrea Ranocchia, který dostal do sítě krásně zahraný přímý volný kop od Cancela a navýšil vedení. V závěru byl ještě vyloučen hostující Viola po zákroku na Édera.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
cink

Radši už neříkám nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kdo psal toto po zápasové hodnocení tento zápas asi vůbec neviděl!! Píše že Inter byl jasně lepší! Benevento první poločas hrálo velice dobře, ne li lépe.A fanoušci Interu je vypískali!!! Druhy poločas začal lépe Inter a nějaké náznaky tam i byli. A když to nešlo ze hry tak ze dvou standartních situací rozhodl, ale jinak to byla bída jako vždy a do nějaké golové situace ze hry, se moc nedostávali. V nadcházejícím zápase bude Inter hrát derby s AC a pokud bude předvádět to co předvádí posledních 10 zápasů, tak skvěle hrající AC bude brát všechny 3 body!!!!! Tipuji 2:0 nebo 3:0 pro AC. A to jsem Fanda Interu. Prostě ta hra od Interu je momentálně na

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele