29. kolo
18.03.2018 15:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Hellas Verona - Atalanta Bergamo 0:5

Atalanta vysoko zvítězila na půdě Hellasu Verona. Hattrickem se blýskl slovinský záložník Josip Iličič, jenž se posunul v tabulce střelců na osmé místo.

Pro Hellas Verona byl domácí zápas s Atalantou jedním z těch existenčních. Po prohře se tým z Verony nachází s dvaadvaceti body na devatenácté příčce a od sedmnáctého místa, které zaručuje udržení, se nyní nachází tři body. Atalanta se naopak pohybuje v horní polovině tabulky, na sedmém místě se čtyřiačtyřiceti body a na šestý AC Milán ztrácí šest bodů.

Atalanta sice byla v souboji s Hellasem Verona favoritem, výsledek 5:0 však nečekal asi vůbec nikdo. Již ve 2. minutě se dostal k odraženému míči po rohovém kopu hostující Cristante, který se v dobré příležitosti nemýlil a prudkou střelou usměrnil míč do odkryté části brány. Ve 23. minutě mohl Hellas vyrovnat, ale Petkovič trefil z obdrženého centru pouze tyč.

Ve 41. minutě vstřelil po dobré přihrávce Masiella druhý gól Atalanty Gómez. Gól byl však následně po posouzení videorozhodčím zrušen kvůli ofsajdu. Videorozhodčí se nezastavil ani v úplném závěru poločasu, kdy byla zpětně nařízena penalta pro Atalantu, kterou bezpečně proměnil Josip Iličič. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro hosty.

Ve 49. minutě přihrál Iličičovi na hranici vápna Petagna, Slovinec si míč ještě posunul směrem k brankové čáře a z druhého doteku se líbivým způsobem trefil přímo pod břevno a svým druhým gólem navýšil skóre zápasu na 3:0 pro Atalantu. V 69. minutě zkompletoval Iličič hattrick. Po přihrávce Gómeze střílel ve skluzu z hranice vápna a znovu se trefil těsně pod břevno.

Poslední gól zápasu přidal v 71. minutě sám Gómez, jenž doklepl míč do prázdné brány hlavou po odrazu brankáře domácích Nícolase. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Atalanta si z Verony veze cenné tři body.

Autor: Lukáš Hrneček / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele