30. kolo
31.03.2018 15:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Turín FC 0:4

FC Turín udělal zřejmě definitivní krok k získání prvoligové licence i pro příští ročník, neboť na půdě konkurenčního Cagliari zvítězil vysoko 4:0 a v tabulce Serie A se posunul na desátou pozici s devětatřiceti body. Na osmnácté Crotone má náskok téměř nedostižných patnácti bodů, k tomu přerušil svou sérii čtyř porážek v řadě za sebou. Naopak Cagliari je stále v ohrožení pádu o patro níže, s devětadvaceti body mu patří čtrnácté místo.

Diváci dlouho sledovali nerozhodný stav, hosté vstřelili všechny své čtyři branky až v závěrečné půlhodině. Přitom poprvé rozvlnili síť v 8. minutě, kdy procpal míč do sítě dorážející Belotti, ale jeho branka nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. Za další tři minuty si obrovskou příležitost vytvořili domácí, jenže po dlouhém přímém volném kopu z pravé strany naprosto selhal Deiola.

K němu se odrazil míč s velkým štěstím na hranici brankového území, avšak Deiola následně trestuhodně přestřelil horní tyčku. Po půl hodině hry se v ještě větší možnosti zjevil Padoin, jenž po krásném centru za obranu elegantně zpracoval balón. Proti byl gólman Sirigu, když brilantně vyrážel na tyč.

Do druhého poločasu vstupovali s větším odhodláním hosté, ve 48. minutě se po zákroku brankáře Cragna neprosadil skluzující Iago Falqué. Stejný hráč byl už přeci jen úspěšnější o 13 minut později a pořádně rozhýbal tempo. Belotti se probil do pokutového území protivníka a trefil bližší tyč, právě dorážející Falqué pak zamířil ze sedmi metrů doprostřed branky. Za další čtyři minuty zvýšil vedení turínského celku Adem Ljajić, jehož ve středu pokutového území našel aktivní Falqué a střela po zemi pak zapadla k levé tyči. Definitivně rozhodnuto bylo v 79. minutě.

To totiž přidal třetí trefu Turína Cristian Ansaldi. Po sérii zblokovaných přihrávek a střel se opřel do balónu z hranice šestnáctky a přízemním pokusem zavěsil k bližší tyči, Cragno se natahoval marně. Zhruba pět minut před závěrečným hvizdem uklízel zblízka do odkryté branky Joel Obi, jeho gól nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdu Belottiho. Obi se ale přeci jen dočkal z následné akce a po další nahrávce od Belottiho nekompromisně propálil Cragna.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele