8. kolo
15.10.2017 15:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - Janov CFC 2:3

Vůbec poprvé v sezoně vyhrál Janov. Grifové zvládli přestřelku na Sardinii, kde možná trochu překvapivě zvítězili 3:2. Kritizovaný kouč Ivan Jurič si tak může alespoň na chvíli oddechnou.

Grifové v zápase těžili z povedeného začátku, na stadionu Sant'Elia se ujali vedení už v osmé minutě. Adel Taarabt vysunul kolmicí do samostatného úniku Andreje Galabinova, který přízemní ranou překonal brankáře Cragna. Cagliari mohlo brzy vyrovnat, na levé straně zůstal osamocený Farías, ale svojí volej namířil jen do připraveného Perina.

Po třiceti minutách si Janov dokázal vytvořit velký tlak a výsledkem byly nejprve promarněné příležitosti a poté i druhá branka. Galabinov s dalším samostatným únikem neuspěl, Cragno pak skvěle vytáhl nebezpečnou hlavičku, ale do třetice už inkasoval. Taarabt si na hranici vápna vyměnil balón s Rigonim a přesně mířenou přízemní ranou dal na 2:0.

Cagliari vstřelilo kontaktní branku krátce po změně stran. Faragó poslal téměř od rohového praporku centr na malé vápno a Leonardo Pavoletti nikterak nebráněn hlavou snížil. Oba celky pak měly velké šance na další gól. Proti Galvaově střele se natáhl Perin a Galabinova skvěle vychytal Cragno.

Čtvrthodinu před koncem Grifové znovu odskočili na rozdíl dvou branek a opět to bylo ze vzduchu. Rohový kop zasáhl Rosi a od Rigoniho skončil balón v síti. Jenomže vzápětí se hrálo ve vápně Janova nedovoleně rukou a sudí po konzultaci s videem odpískal pokutový kop. Kapitán Galvao znovu vykřesal naději na bodový zisk a Cagliari se hnalo za vyrovnáním.

Cagliari si však muselo dávat pozor na zadní vrátka. Po dvou rychlých brejcích mohl v závěru definitivně rozhodnout Omeong. Důležité je, že Sardiňané vyrovnat nedokázali, tudíž si Janov připsal první vítězství v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele