30. kolo
31.03.2018 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bologna ubránila bod proti AS Řím, to odjíždí zklamané

Bologna dokázala uhrát bod s favorizovaným AS. Domácí se dostali do vedení už po osmnácti minutách, kdy se parádně trefil Erick Pulgar. Giallorossi napnuli síly, ale stačilo to jen na Džekovo vyrovnání.

Římané mají před sebou očekávaný zápas Ligy mistrů s Barcelonou a dnes i díky tomu chyběl v základní sestavě Edin Džeko. Jinak se do ní ale vešly všechny zdravé opory, mimo jiné De Rossi, Nainggolan, Perotti, Fazio, Kolarov nebo Strootman. Místo Džeka nastoupil Patrik Schick, který doufal, že mu vstřelená branka v reprezentačním "áčku" pomůže k protržení smůly v dresu AS.

Bologna s AS vždycky hrát uměla a Vlci jezdili od Felsinei poměrně často s pachutí ztráty bodů. Dnes měl trenér Donadoni několik potíží, se kterými se musel vypořádat. Chyběl mu první i druhý brankář, takže se premiéry dočkal nováček Santurro. Na góly v síti AS se těšil také Rodrigo Palacio a velkou oporou měli být Simone Verdi s Di Francescem mladším.

Brankář Santurro velmi brzy musel zasahovat a nebylo to pro něj vůbec příjemné. Hned v úvodu jej pořádně protáhl Patrik Schick, který pálil z voleje k tyči. Z následného rohového kopu se málem prosadil Daniele De Rossi. Bologna často dělala hloupé chyby v obraně a působila dost ustrašeně.

V 16. minutě se ale zranil Radja Nainggolan a to byla pro hosty velká komplikace. Ještě mnohem větší ale dopustila obrana AS o dvě minuty později. Hodně špatně odehranou situaci v podání obránců potrestal Erick Pulgar po nahrávce od De Maia. Mladý chilský záložník pálil z první a poslal míč přesně k tyči!

Na Vlcích bylo vidět překvapení, nesehranost a možná také myšlenky na Barcelonu. Patrik Schick byl na hrotu útoku často příliš izolován. Po chybě obrany se v přečíslení řítil na bránu Bologně Perotti, jenže nedokázal přihrát! Strootman zase po teči Schicka trefil z půl metru tyč! Pět minut před koncem první půle spadl Patrik Schick ve vápně, ale ani po záznamu z videa sudí Irrati nepískal pokutový kop.

Podobná situace se před koncem první půle udála také na opačné straně, když se do intimního kontaktu s trávníkem dostal Palacio. Aktivnější AS začalo lépe druhou půli, ale jeho hře stále chyběla kreativita. Zoufalá kombinace bez nápadů provázela jeho herní projev prakticky pořád, i když rána Gersona nebyla úplně mylná.

Tým trenéra Donadoniho perfektně bránil a v podstatě mu stačilo vyčkávat v bloku na to, s čím přijde soupeř. Vlastní tvoření hry totiž Římanům příliš nejde a dnes nebyli k dispozici ani Ünder s Nainggolanem. Aktivita Římanů se tak stále častěji omezovala na nakopávané míče vpřed, kde tou dobou už působili Schick s Džekem. Patnáct minut před koncem se dostali ještě třetí hrot, Grégoire Defrel.

V té době AS trochu nečekaně udeřilo, protože se projevil Diego Perotti. Jeho rychlý pohyb do vápna nezachytil ani jeden z obránců, načež Perotti našel na bližší tyči hlavu Edina Džeka - 1:1.

AS vrhlo veškeré síly do neorganizovaného útoku, ale nasazení tří hrotů mu moc nepomáhalo. Gerson si hledal dlouhý pas De Rossiho, jenže před Santurrem netrefil. Hlavička Manolase v závěru byla sražena mimo a i když AS obléhalo pokutové území soupeře, nic další vymyslet nedokázalo. Konečný bod je pro něj velkou ztrátou, ale možná ještě horší je pro něj vědomí, že s touto formou se postaví proti Barceloně.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele