19. kolo
30.12.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS po chybě sudího remizovalo se Sassuolem

AS Řím si v posledním letošním utkání jen rozdělilo body se Sassuolem, což může z velké části dávat za vinu sudímu. Ten domácím neuznal dvě branky, takže Sassuolu k dělbě bodů stačila jedna náhodná střela.

AS Řím se nutně potřebovalo herně zvednout a především začít opět střílet branky. Aktivita byla často velkou zbraní AS, jenže to z ní nedokázalo dát takové množství branek, které by bylo zapotřebí. Proti svému někdejšímu zaměstnavateli se postavil trenér Di Francesco a zařadil od začátku také Pellegriniho. Šanci dostal opět Patrik Schick, dále hráli Perotti, Nainggolan, Manolas nebo Kolarov.

Hosté chtěli ukázat, že si i bez Di Francesca a několika opor z minulé sezony ví rady a mají vlastní styl. Beppe Iachini se spoléhal na Consigliho, Pelusa, loučícího se Cannavara, Ragusu nebo Politana. Právě hrotový útočník Neroverdi Falcinelli se jako první dostával do velké a zajímavé šance, jenže nakonec k němu přeci jen přistoupili domácí, i když jim to trvalo déle. Na opačné straně byla Džeko nahrávka nepřesná.

Když už se Diego Falcinelli dostal do náběhu a mohl střílet k tyči, byl u ní včas mrštný Brazilec Alisson, který s se zakončením poradil. Na opačné straně se do Schickova zakončení vložil obránce Acerbi a zlikvidoval šanci mladého Čecha. Po delším čase, kdy se ani jedna jedenáctka nemohla ujmout vedení a balony létaly z jedné strany na druhou, se tlak AS začal stupňovat.

Po třiceti minutách už to Římanům vyšlo mnohem lépe, protože další z mnoha akcí rozjel Diego Perotti velmi jednoduše, našel ve vápně číhajícího Patrika Schicka, který přenechal balon Edinu Džekovi. Zkušený hrot si všiml vedle stojícího Lorenza Pellegriniho, který jednoduše zamířil a z voleje poslal balon mimo dosah Consigliho! Prokletí římské střelby bylo konečně odčarováno.

Hostům se stále vůbec nedařilo odkopnout balon mimo nebezpečí a Vlci jej neustále svírali na svých kopačkách. Jedna rychlá kombinace domácích střídala druhou, což Sassuolo neslo velmi nelibě. Z ojedinělého útoku se pokusil přesně nacentrovat Politano, jenže jeho míč mířil těsně mimo hlavu Falcinelliho, takže brankář Alisson mhl v klidu sebrat míč ze vzduchu.

Alisson musel do práce také po úniku Politana, který měl proti mateřskému týmu hodně velkou chuť se ukázat. Jeho nahrávka mířila na Ragusu, který ale zakončil po zemi jen do Alissonovy náruče. Skvělou hlavičku namířil Missiroli jen těsně nad bránu Alissona, takže do šaten odcházeli spokojenější domácí hráči, kteří vedli těsně 1:0.

Sassuolo ale nehodlalo házet flintu do žita příliš brzy. Druhou půli začal ve středu obrany domácích Juan Jesus, který vystřídal dost možná zraněného Kostase Manolase. Do první zajímavější šance druhé půle se dral Radja Nainggolan, jenže jeho rána z větší vzdálenosti by potřebovala více přesnosti. Deset minut po změně stran dokázal Radja Nainggolan vybojovat míč, pokračovat v cestě k bráně a jen skvělý zákrok ležícího Consigliho zabránil Římanům v navýšení vedení.

Na opačné straně vyslal elegantní nahrávkou Ragusu do zakončení Politano, jenže prve jmenovaný hráč ve vápně nedokázal seřídit svá mířidla. Obrovskou šanci Římanů po průniku Aleksandara Kolarova pak hasil brankář Consigli, který vychytal zakončujícího Stephana El Shaarawyho. Po další rychlé akci Diega Perottiho zakončoval Edin Džeko, který dokonce z úhlu prostřelil Consigliho, jenže sudí pomocí videa viděl ofsajd.

Jenže pak stačila jediná slušná akce Sassuola, aby bylo všechno jinak. Po Politanově akci se k centru dostal Peluso a na míč dosáhl ze všech nejvyšší Missiroli, který hlavou se štěstím překonal Alissona - 1:1.

I když Florenzi v samém závěru vstřelil vedoucí branku na 2:1, ta nebyla pomocí videa uznána pro faul na Missiroliho, takže AS doma získalo jen bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad nevyhraje Sassuolo 3 zápasy v řadě vypsaní jako outsider .

Reagovat
smazaný uživatel

Faul alebo nie ale zo záberu vidiet že Under bol v osajde a aj keď sa nezapojil do hry, svojim chujovym pohybom ovplyvnil pohyb obrancu Sasuala, ktorý sa zripal... Takže sa zapojil a to myslím ze je tŕňom v oku rozhodcu.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, predpokladam, ze to bylo braneni ve hre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele