13. kolo
18.11.2017 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS opanovalo městské derby, Laziu jedna branka nestačila

AS Řím vyhrál prestižní derby a slaví tři body především díky skvělému začátku druhé půle. Nejprve proměnil penaltu Perotti a následně se dělovkou prosadil Nainggolan. Lazio se nevzdalo a další penaltu proměnil Immobile, ale víc Biancocelesti nestihli.

Unikátní zápas, který svým nábojem a emocemi nemá příliš obdoby, to je římské derby. Tentokrát posílené o fakt, že se oběma týmům daří udržet se v blízkosti čela tabulky a navíc mohly oba nasadit ty nejlepší hráče. Jako domácí byli v zápise vedeni hráči Vlků a v jejich sestavě trochu překvapivě figuroval ještě nedávno zraněný Radja Nainggolan. Kromě něj trenér Di Francesco postavil hráče jako De Rossi, Manolas, Kolarov, Alisson nebo Džeko s Perottim.

Snad ještě větším překvapením aktuálního ročníku je Lazio, které trenér Simone Inzaghi vede k jednomu vítězství za druhým, v pohárech i na domácí scéně. I on musel řešit několik nepříjemných otázek, od motivace zklamaných italských reprezentantů přes formu Immobileho s Andersonem. Nakonec se rozhodl vyslat do boje o Věčné město formaci 3-5-1-1 s opěrnými body Immobilem, de Vrijem, Lucasem a Milinkovićem-Savićem.

Ciro Immobile jako nejlepší střelec Lazio versus nejlepší obrana Serie A. To a mnoho dalšího slibovalo dnešní Derby della Capitale. Bývá zvykem, že jeden z týmů nedohraje v plném počtu, což musel řešit arbitr Gianluca Rocchi. První komplikaci musel řešit už ve třetí minutě, protože Ciro Immobile vstřelil branku chladnokrevným zakončením, přičemž však vybíhal z ofsajdu.

Obranná linie Vlků se ale často zapomínala a Leiva s Parolem servírovali jednu kolmici za druhou. Oba týmy svým napadáním udržovaly tempo hry hodně vysoko, od prvních minut bylo vidět, že dnešní duel bude fyzicky hodně náročný. K zajímavé nebezpečné hlavičce se po centru od Florenziho dostal Edin Džeko, jenže jeho zakončení bylo příliš nevýrazné.

Rovněž další pokus vysokého útočníka hlavou mířil po krásném centru Perottiho těsně vedle. Na opačné straně se do zakončení hnal Milinković-Savić, před nímž však centr hlavou poslal míč mimo Immobile. Po rohovém kopu se k balonu dostal zády k bráně zakončující Edin Džeko, jenže brankář Strakosha vytáhl parádní zákrok a balon vyrazil!

Kevin Strootman spálil velkou šanci poté, co ho trochu zaskočil balon, který k němu obránci Lazia pustili. Od té doby se Giallorossi dostali ještě několikrát k blízkosti pokutového území soupeře, ale více než akce byly k vidění tvrdé souboje, často zastavené hvizdem arbitra Rocchiho. Do konce první půle už ani jeden soupeř nepovolil.

Do druhé půle vešly obě jedenáctky v totožné sestavě. Šťastnější ale byla to "domácí", tedy hráči trenéra Di Francesca. Do vápna se totiž po třech minutách prohnal veterán Aleksandar Kolarov a byl faulován Bastosem! Následně nařízenou penaltu bezpečně proměnil Diego Perotti a Strakosha plachtil vzduchem marně - 1:0 pro AS!

V tu chvíli bylo Lazio na chvíli nekoncentrované a Vlci toho náležitě využili. Hodně vysoký presink pokračoval ihned po rozehrávce, balon vybojoval Diego Perotti a předložil jej nabíhajícímu Radjovi Nainggolanovi. S belgickým záložníkem se nikdo pořádně nevracel a po pár dotecích Nainggolan propálil vše před sebou střelou k tyči - 2:0!

Za celou první půli neudělalo Lazio tolik chyb jako v prvních pěti minutách poločasu druhého. Trenér Inzaghi na to reagoval stažením kapitána Luliće, jehož místo zaujal Lukaku. Do hry ale zejména poslal ofenzivně laděnou hračičku Naniho, který měl více podporovat Immobileho v útoku. A jeho přítomnost byla znát. Jednak za cenu žluté karty fauloval De Rossiho, ale především dopřál Immobilemu více prostoru i podpory.

Lazio se ale nevzdávalo a Parolo si mohl hlasivky vykřičet, když chtěl reklamovat ruku Manolase. To se mu nakonec povedlo a Lazio kopalo penaltu! Naději pro Biancocelesti si vzal na starost Ciro Immobile a překonal brankáře Alissona! Laziu tak vysvitla jiskra naděje.

Najednou Laziu narostla křídla, na což trenér Di Francesco reagoval nasazením Gersona, jemuž uvolnil místo El Shaarawy. Krásnou ránu si pět minut před koncem nachystal Marco Parolo a jen těsně minul tyč! Lazio sice přidalo, ale ani nastavení trvající šest minut mu na srovnání nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
scr

Vyhra AS by byla skvela, kazdopadne bych to spis videl na remizu

Reagovat
Houfi

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Immobileho ten útok bude tak trochu bezzubej . Hádám že to Římani doma dají 3:1

Reagovat
Pipo123

Mal by hrať, na druhej strane keby bol v útoku Nani tak by to tiež nemuselo byť zlé.

Reagovat
kopajda

co na to Pipo123?

Reagovat
Lech

Reagovat
Pipo123

Že asi tak 3400 dní ste nič nevyhrali

Reagovat
kopajda

ty jseš vážně chudák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele