35. kolo
28.04.2018 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Řím si poradil s Chievem, to inkasovalo čtyřikrát

V prvním utkání napínavého sobotního programu se představilo římské AS a svou roli favorita oproti Chievu Verona zvládlo s bravurou. Skóre zápasu otevřel český talent Patrik Schick, k němuž se dvakrát přidal Edin Džeko. Chievo sice v závěru zápasu rovněž skórovalo, ale na body branka Ingleseho ani proti oslabenému AS nestačila.

Sobotní duel mezi AS Řím a Chievem Verona se změnil v poměrně jasnou záležitost, která vynesla tři body domácím Vlkům. Ti se po katastrofálním zápasu Ligy mistrů dokázali dostat do tempa a čtyřmi góly pořádně ztížili Chievu plány na záchranu. V trochu pozměněné sestavě domácích nastoupili Peres, Jesus, Pellegrini, De Rossi, Schick nebo El Shaarawy. Za hosty se prezentovali Sorrentino, Depaoli, Bani, Rigoni, Hetemaj, Pucciarelli či Inglese.

A jako první musel do akce právě brankář Alisson, jelikož domácí nechali svým soupeřům až příliš mnoho prostoru. Jenže rána mladíka Fabia Depaoliho skončlia hodně mimo branku a Alisson se nemusel strachovat víc než bylo nutné. Naopak se v osmé minutě zapsal mezi střelce Patrik Schick. Krásnou nahrávku od Nainggolana využil přesnou střelou z první a zaskočil dokonale brankáře Sorrentina - 1:0 pro Římany.

Nejen český fanoušek musel pociťovat radost, neboť AS hrálo proti Chievu mnohem lépe. Ve 12. minutě navíc obránce Fazio trefil jen tyč a brankář Sorrentino si musel pořádně oddychnout, že nebyl překonán podruhé v tak krátkém čase. Chievo se ale v žádném případě nevzdávalo a Fabio Depaoli centroval před branku velmi nebezpečně. Obránce Fazio měl hodně co dělat, aby dokázal míč odhlavičkovat.

Belgický tahoun Radja Nainggolan z velké dálky minul branku Chieva, které se ocitalo pod stále větším tlakem. Po osmadvaceti minutách musel ze hřiště zraněný Depaoli a jeho pozici zaujal Paweł Jaroszyński. Hosté měli nadále veké štěstí. Krajní útočník Stephan El Shaarawy vypálil a jeho rána se od břevna odrazila mimo dorážející hráče, v čemž byla velká výhoda hostí.

Pár minut před koncem první půle, která se vyvíjela zcela jasně pro domácí hráče, se AS povedlo navýšit své vedení. Zkušený bek Kolarov odcentroval před branku, kde byl připravený kanonýr Edin Džeko. Jeho zakončení sice možná vypadalo hodně krkolomně, ale slavilo úspěch - 2:0 pro AS.

Obranu hostí vyztužil hned po pauze obránce Gamberini, který měl pomoci eliminovat ataky domácích hráčů. Římané drželi své vedení vcelku jednoznačně, ale vše jim zkomplikoval obránce Juan Jesus. Ten totiž v pokutovém území stáhl k zemi útočníka Roberta Ingleseho, kterému sudí ihned pískal penaltu! K ní se postavil právě Inglese, jenže nabízenou šanci hrubě zazdil a tudíž neproměnil!

Po hodině hry se AS dočkalo odměny za lepší hru a větší aktivitu. Stephan El Shaarawy si hravě poradil právě se střídajícím obráncem Gamberinim, propasíroval míč mezi jeho nohama a krásně zakončil přes nedostatečného brankáře Stefana Sorrentina!

Jen o minutu později využili Vlci dalšího výpadku v obraně Chieva, když se k balonu dostal Edin Džeko. Zkušený kanonýr nevymýšlel nic složitého a krásnou ranou k tyči překonal dnes marně zasahujícího brankáře Sorrentina. Ten plachtil vzduchem zbytečně - 4:0.

Po většinu zbývajícího utkání se nic moc nedělo, a když se AS trochu nechalo ukolébat, Chievo udeřilo. Dvě minuty před koncem utkání se centr snesl před branku, kde se nejlépe zorientoval zkušený kanonýr Roberto Inglese a připravil brankáře Alissona o jeho čisté konto. Víc už ale Chievo nedokázalo a Římané si připisují tři velmi důležité body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
tnt03

Schick gólík

Reagovat
fukoman

Reagovat
kopajda

na konci sedmého odstavce před vazbou ,,a tudíž" má být čárka, Pražáku!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele