24. kolo
11.02.2018 20:45 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Ünderovo představení pomohlo Vlkům proti Beneventu

AS se především v první půli hodně natrápilo, ale po změně stran jasně ovládlo utkání. Především díky dvěma trefám mladého Turka Cengize Ündera se Giallorossi mohou radovat z výhry nad posledním mužstvem.

Římané potřebovali nutně tři body, aby definitivně potvrdili, že krize je zažehnána. Navíc mohli po zaváhání Lazia pomýšlet na postup v tabulce. Trenér Di Francesco byl hodně limitován absencemi, které se nejvíc projevily především v záložní řadě. Nasadit ale mohl opory jako Džeko, Alisson, Manolas, Florenzi nebo Perotti. Prostor dostali i Gerson s Ünderem.

Benevento spoléhalo na hodně obměněný kádr a také na fakt, že už v minulém kole dávalo zabrat Neapoli. AS si muselo dávat na obrovskou potřebu bodů, kterou Benevento cítí. Aktivitu dnes představovali Sandro, Djuričić nebo Guilherme s D‘Alessandrem. A právě ofenzivní stránka skýtala pro Benevento velkou oporu.

AS si od začátku nedávalo dobrý pozor, působilo dost bojácně a rozrušeně. Nekoncentrovanost způsobila také první velkou šanci Beneventa, která utišila Stadio Olimpico. Guilherme totiž dostal ve vápně dostatek prostoru, párkrát si zatančil nad míčem a pak jej s pomocí teče obránce Manolase poslal přesně k tyči!

Benevento vedlo o jednu branku už v sedmé minutě a AS bylo ještě vykulenější. Stál před ním náročný úkol, neboť Čarodějky se zatáhly a bránily. Cestu skrz hledal Diego Perotti, jenže velmi často narážel na zkušeného záložníka Sandra, který dnes působil naopak velmi sebejistě. AS má poslední dobou velké potíže se střelbou branek, i když je střelecky velmi aktivní. To bylo ostatně vidět také po centru Kolarova, jenž Džeko zakončil hlavou jen do Puggioniho.

O chvíli později se po rohovém kopu dostal ke hlavičce Edin Džeko, jenže trefil pouze prvního bránícího hráče. Dorážku následně El Shaarawy napálil těsně vedle tyče! Mnohem lépe už mířil Federico Fazio, který si naběhl na skvělý centr od Kolarova a poslal jej hlavou mimo dosah brankáře Puggioniho - 1:1.

Od té doby se AS sice snažilo hodně často držet míč na kopačkách, ale na Benevento to nestačilo. Příliš statické ťukání vzadu a nefungující střed - nic z toho domácím fanouškům stačit nemohlo. Benevento ale odvážnou hrou potvrzovalo, že si domácí Vlci musí dávat pozor také ve druhé půli. Krátce po změně stran se k dlouhému míči opět natahoval Edin Džeko, ale opět minul.

Čas pracoval pro Benevento, kterému bod bohatě stačil. Nehodlal se s ním spokojit, jenže začínal ztrácet síly. A toho využilo AS, které táhlo rychlý útok pomocí Cengize Ündera. Mladý Turek přesprintoval dva protihráče a předložil lahůdkový pas před bránu. Tam si na něj naběhl Edin Džeko, který sice v poslední době hodně trpí, ale veškerou frustraci proměnil v hlavičku pod břevno - 2:1.

AS otočilo výsledek, ale do konce hry zbývalo ještě plno času, takže na pochvaly nebyl čas. Mnohem lepší pocity mohl trenér Di Francesco mít o další tři minuty později. Edin Džeko roztáhl hru doprava a Diego Perotti pronikl do vápna. Nepanikařil a poslal balon do druhé vlny, kam si naběhl mladík Ünder. Proti jeho umístěnému voleji už Puggioni nic dělat nemohl!

Stejně jako v dalším případě, kdy si pro něj AS nachystalo trochu zdlouhavou kombinaci. Po dalším krásném balonu se míč dostal k Cengizu Ünderovi, který si balon nachystal a nádherně jej poslal za záda brankáře Puggioniho!

Ani tehdy se ale Benevento nevzdalo. Fanoušci Vlků ještě slavili a hráči zřejmě taky. Rychlou kombinaci hostí nezaznamenali, balon si do vápna vzal Lombardi a dokázal jej dostat před bránu i přes dva "bránící" hráče. Před bránou byl v podstatě volný Enrico Brignola, který už jen překonal Alissona - 4:2! Celkový výsledek pak završil premiérovou trefou Grégoire Defrel, který s jistotou proměnil penaltu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

S Beneventem se nevídaně rozstřílíme - tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

8-1

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele