20. kolo
05.01.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fialky nakonec vybojovaly alespoň bod

Inter Milán veze z půdy domácí Fiorentiny jen neuspokojivý bod. Mrzet ho tato ztráta může především proto, že o výhru přišel až v samém závěru utkání, v nastaveném čase. Obě branky padly až po změně stran, na úvodní trefu Maura Icardiho reagoval stejně mladší kanonýr Giovanni Simeone.

Inter měl šanci vytvořit tlak na druhý Juventus Turín a trenér Spalletti to dobře věděl. Čekal doma možná přívětivější atmosféru, ale pro nezaujatého diváka vytvořily oba tábory velmi dobré pozadí. Spalletti věděl, co je v sázce, takže opět spoléhal na oblíbence jako Icardi, Handanovič, Škriniar, Vecino nebo Perišić, zatímco domácí poslali do boje Simeoneho, Chiesu, Badelje, Astoriho nebo Sportiella.

Do první zajímavější situace se prodral domácí štírek Giovanni Simeone, který zatím v Itálii dělá svému slavnějšímu otci velkou radost. Po odražené střele se někdejší hráč Janova dostal do zakončení, jenže balon mu nesedl. Domácí rychle kombinovali a favorizovaný Inter si příliš nevěděl rady. Po kombinaci Chiesy s Théréauem pálil druhý jmenovaný, jenže mířil jen slabou střelou vedle.

O chvíli později se tandem prohodil a vystřelil další nositel slavného fotbalového jména. Chiesova rána ale byla zablokována. Obrana Interu dnes večer zkoušela, co všechno brankář Handanovič vydrží, popřípadě co vydrží nervy trenéra Spallettiho. Nechala totiž úplně volného Chiesu, který sice podklouzl, ale na hranici vápna se osamocený dostal k míči i přesto. Pálil však hodně vysoko.

Útočící Simeone se natahoval po míči ve vápně, těsně na něj ale nedosáhl. Zapojil se také Chorvat Ivan Perišić, který zkusil střelecké štěstí z hranice vápna. Domácí obránci však jeho pokus srazili. Po centru Milana Badelje se k zakončení dostal zblízka obránce Astori, ale s jeho tečovaným pokusem si brankář Samir Handanovič rovněž poradil. První polovina utkání se blížila ke konci a branky jsme se nedočkali.

Hodně soubojů spolu sváděli Simeone a Škriniar, s úspěšností podobně vysokou na obou stranách. První půli zakončil právě Simeone, který se přes slovenského stopera protlačil až do zakončení, které ale poslal mimo. Po změně stran si Giovanni Simeone naskakoval na dobrý centr na malé vápno, jenže těsně před ním se do vzduchu vyšrouboval obránce Andrea Ranocchia a míč odklidil.

Deset minut po změně stran tyč těsně minul zakončující Federico Chiesa, který točil balon k tyči. Brankář Samir Handanovič si musel pořádně oddychnout. Na opačné straně už ale branka padla. V 55. minutě totiž po standardní situaci Cancelo našel přihrávkou za obranu Maura Icardiho a zkušený argentinský snajpr neměl problém zakončit přesně - 1:0 pro Inter Milán!

Od té chvíle se ale aktivity ujala Viola a Inter opět nestíhal. Biraghi pálil velmi tvrdě do horního rohu a brankář Samir Handanovič musel ukázat, že místo v základní jedenáctce má oprávněně. Po hodině hry si přihrávku do vápna od Chiesy z pravé strany Milan Škrniar málem srazil do vlastní brány a měl štěstí, že nastřelil jen Handanoviče. Dvacet minut před koncem zakončoval povedenou ranou opět Chiesa.

S postupujícím časem akcí Fiorentiny přibývalo. Nejprve se do vzduchu položil Milan Badelj a těsně minul, stejně jako o chvíli později Borja Valero, někdejší hráč Violy. Deset minut před koncem se k nůžkám rozhodl střídající Khouma Babacar, jenže mířil nad. V obrovské šanci a po vlastním úniku Icardi sice obešel Sportiella, leč balon umístil jen do boční sítě.

Když už se zdálo, že Inter si těsné vedení pohlídá, domácí se přeci jen dočkali zasloužené branky. Eysseric se zorientoval ve vápně, sebral míč po sražené střele Chiesy a nahrál jej lépe postavenému a především nehlídanému Simeonemu. Ten už jen zamířil a překonal brankáře Handanoviče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele