7. kolo
01.10.2017 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Římané vyloupili Milán, ten dohrával v oslabení

Na San Siru se hrála velmi dlouho vyrovnaná hra a oba týmy se střídaly v delším držení míče. Rozhodnutí přišlo až v konečné části utkání. Nejprve se trefil Edin Džeko a o chvíli později zakončil pohlednou kombinaci AS Florenzi. AC dnes spálilo někoik šancí a navíc se v závěru nechal vyloučit Çalhanoğlu.

AC Milán měl před sebou opravdu náročného soupeře. Dva tradiční soupeři se utkali v kulisách San Sira a každý divák čekal velký svátek. Jednak proto, že domácí Rossoneri hrají velmi dobrý fotbal a přes léto přivedli mnoho zajímavých hráčů. Dnes se do základní sestavy dostali Musacchio, Bonucci, Romagnoli nebo Biglia, pro něhož to byl vzhledem k jeho minulosti emotivní střet. Útok dostali na starosti Borini, Kalinić nebo André Silva.

AS pod vedením trenéra Di Francesca, který mimochodem s trenérem Montellou také něco nahrál a považuje jej za velkého kamaráda, dostává novou tvář. Jeho hlavním problémem je to, že má množství zraněných. Především na pravém křídle, kde mu chybí Patrik Schick a Grégoire Defrel. Nemocní jsou také Diego Perotti s Emersonem a Karsdorpem.

Domácí Rossoneri velmi dobče kombinovali a především díky hráčům jako Biglia či Çalhanoğlu se jim dařilo nahrávat si velmi rychle a přesně. AS spíše vyčkávalo, až mu hra jeho soupeře dovolít zrychlit hru nějakým kontrem. Pýchou obou táborů se dnes staly obrany, z nichž obě vypadaly velmi jistě a pevně. A tak ani dva pokusy Nikoly Kaliniće neuspěly, protože mu pokaždé vystavil stopku Kostas Manolas.

Pokud se Římané dostávali do nějakých šancí, pak především díky individuálním průniku. O jeden takový se postaral vytáhlý kanonýr Edin Džeko, který rád bere odpovědnost v zakončení na sebe. Nejprve se zbavil obránce a poté i vystřelil, leč od Bonucciho stehna šel míč mimo!

Po pětadvaceti minutách nastal pro trenéra Di Francesca hodně špatný scénář. Zranil se totiž Kevin Strootman a musel být střídán. Lorenzo Pellegrini, který je první volbou, však měl ještě nedávno horečky. Přesto do utkání zasáhl. Právě někdejší opoera Sassuola se dostala do možná největší šance první půle. Tři minuty před jejím koncem dostal Pellegrini míč od Nainggolana a prošel přes dvahráče až do zakončení. Jeho střela po zemi ale byla příliš slabá.

Jinak se branář Gianluigi Donnarumma zase tak moc nezapotil, protože i hráči těsně před ním si výborně plnili své obranné povinnosti. Prvou půli uzavřel velmi nepřesnou ranou z otočky Franck Kessié, dnes opět v osobních soubojích velmi platný hráč. Ačkoli góly jsme neviděli, tempo hra mělo obrovské a náboj rovněž.

Po hodině hry se za obranu AC dostal po nahrávce Pellegriniho Florenzi, jenže brankář Donnarumma vytáhl parádní zákrok a jeho pokus vyrazil! Na opačné straně se musel mít na pozoru brankář Alisson, kterého vylekala šance Nikoly Kaliniće. Jeho rána ale postrádala razanci.

Dvacet minut před koncem přetavil frustraci na krásnou střelu Edin Džeko, který dostal nahrávku a z pětatřiceti metrů za pomoci teče poslal balon k tyči! Brankář Donnarumma plachtil vzuchem nadarmo - 1:0.

Následně André Silva zkoušel něco podobného, jenže balon zamířil těsně nad bránu! A když ani Leonardo Bonucci po chybě hostující obrany neprostřelil parádně zasahujícího Alissona, AS trestalo. Dlouhý pas si sklepl Edin Džeko a poslal jej efektivně na Nainggolana. Jeho tvrdou ránu sice brankář Donnarumma vyrazil, jenže jen před sebe. Tam se objevil Alessandro Florenzi a dorazil míč do sítě! Pro Římana se po nedávném návratu na hřiště po dlouhém zranění jednalo o emotivní okamžik.

Trenér Montella chtěl ještě zdramatizovat utkání a poslal do hry mladou naději jménem Patrick Cutrone. Jenže o minutu později mu jeho scénář překazil vlastní hráč. Hakan Çalhanoğlu dnes neukázal dobrý přístup a po zbytečném faulu na pronikajícího Nainggolana byl odeslán po druhé žluté kartě do šaten. A v Miláně se stále častěji skloňuje jméno jistého Carla Ancelottiho...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

1:2

Reagovat
Eldarion

2:0

Reagovat
Noustress

1:3 , Carlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele