13. kolo
20.11.2016 12:30 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Domácí Sampdoria otočila duel se Sassuolem

V Janově se dnes konalo téměř zázrak. Postarala se o něj domácí Sampdoria, která sice se Sassuolem dlouho prohrávala o dvě branky, ale nevzdala se a bojovala. V závěrečných deseti minutách dokonce třemi góly otočila utkání ve svůj prospěch!

To byl zápas! Dlouho se zdálo, že se Sassuolo bude radovat ze tří bodů, protože ještě deset minut před koncem utkání v Janově proti Blucerchiati vedlo pohodlně o dvě branky, jenže domácí se vzepjali k téměř heroickému výkonu! Na branky hostujících Ricciho s Ragusou odpověděl Fabio Qagliarella a během dalších pěti minut vstřelil hned dvě branky jeho ofenzivní kolega Luis Muriel!

Aktivnější byli domácí, jenže často jim scházel malý krůček k první brance. Édgar Barreto se odhodlal ke střele z poměrně velké vzdálenosti. Andrea Consigli jeho ránu ale viděl a zpacifikoval. Fabio Quagliarella se pak ocitl úplně sám před gólmanem hostí, jenže Consigli se překonat nenechal. Postupem času Sassuolo přebíralo aktivitu a začalo samo hrozit. Spoléhalo při tom nejčastěji na rychlé protiútoky vedené Ragusou, Riccim nebo Defrelem.

Další šanci měla domácí ekipa. Zkušený veterán Fabio Quagliarella vystřelil hodně nepříjemnou střelu z poměrně velké dálky, gólman hostí jeho pokus vyrazil pouze před sebe a tam se k balonu jako první dostal Bruno Fernandes. Jenže jeho zakončení mířilo naprosto mimo! V první půli jsme se branky nedočkali, ale druhý poločas byl lahůdkou. Nejprve se zastřeloval mladý záložník Lorenzo Pellegrini, který nadělal domácímu brankáři Puggionimu velké potíže.

Pak už se měnil stav utkání poprvé. Antonino Ragusa pronikl k šestnáctce, tam si všiml nabíhajícího mladíka Federica Ricciho a adresoval mu nahrávku. Ricciho nepohlídal Vasco Regini a mladý útočník se lehce prosadil!

Sampdoria udělala ofenzivnější změnu, když místo Barreta přišel Dennis Praet. Jenže ten zpočátku nepřinesl štěstí svým barvám, neboť Lorenzo Pellegrini skvělou nahrávkou vpřed vyslal do úniku Ragusu, který si v souboji s gólmanem Puggionim poradil a Sassuolo vedlo o dvě branky! Zdálo se, že utkání se bude jen dohrávat.

Pak se ale stal pro nejednoho fanouška Dorie zázrak. Sedm minut před koncem řádné hrací doby Luis Muriel poslal nádhernou přihrávku na nabíhajícího Fabia Quagliarellu a zkušený útočník dal domácím naději - 2:1. O pouhé dvě minuty později Sassuolo ztratilo míč veprostřed hřiště a s míčem u nohy pelášil na bránu zkušený střelec první branky. Navázal na sebe obránce a nahrál před prázdnou bránu volnému Murielovi - 2:2.

Ani to ale nebylo všechno, protože naprosto rozhozené Sassuolo inkasovalo další tvrdý úder. Lorenzo Pellegrini mohl rozhodnout utkání ve prospěch hostí, jenže jeho hlavička mířila jen doprostřed brány, kde byl Puggioni! A to stálo Neroverdi hodně, protože Luca Antei v nastaveném čase fauloval střídajícího útočníka Patrika Schicka a sudí pískal penaltu! K ní se postavil střelec Luis Muriel a gólem málem zboural stadion Marassi!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Beči

Já nechápu, proč ten Schick nehraje trochu víc. Když dostal šanci v základu, hrál velmi dobře a další zápas už nebyl ani na lavičce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele