15. kolo
04.12.2016 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria našla klíč na obranu Turína

Turín odjíždí z Janova bez bodů. O ty ho obraly zásahy Edgara Barreta a Patrika Schicka, který se trefil podruhé v sezoně. Turín se sice snažil a v mnoha akcích měl smůlu, ale nakonec se počítají jen góly.

Další zajímavý duel se odehrál v Janově, neboť síly s tamní Sampdorií změřil Turín. Býci jsou ve velmi dobré formě, což chtěli potvrdit i proti zlepšující se Dorii. Ta se mohla opřít o hráče jako Fernandes, Torrerira, Silvestre nebo Muriel, zatímco hosté spoléhali především na ofenzivní trojlístek v podání Falquého, Belottiho a Ljajiće. Před brankářem Hartem se opět objevili Zappacosta, Castán, Rossettini nebo Barreca.

Hostující celek se do tohoto domácího pořádně obul a hned v páté minutě byl blízko první brance. Iago Falqué sice není žádnou hvězdou, ale pravidelné nastupování v menším týmu bez přílišného tlaku odkrývá jeho přednosti. Po několika brankách v této sezoně se chtěl ukázat a málem mu to vyšlo. Jeho ránu však zastavilo břevno domácí branky! Na to chtěla Doria odpovědět co nejdřív a poštěstilo se Luisovi Murielovi. Mladý útočník táhne svým pohybem útočnou lajnu Námořníků a v 9. minutě se dostal k balonu na kraji vápna. Ačkoli bylobtěžován dvěma protihráči, přece jen se mu povedlo vypláit nepříjemnou střelu směrem Hartovým.

V prvních minutách to byl hodně aktivní fotbal, jenže pak tempo opadlo a emoce utichly. Do zakončení se až po dvaceti minutách dostal Andrea Belotti, jenže korunní klenot Mihajlovićova týmu pálil nepřesně. Brankář Hart neměl mnoho práce a nepřidělala mu ji ani hlavička zkušeného útočníka Fabia Quagliarelly. Doria se ke konci první půle pokoušela zatlačit svého soka a například akce Dennise Praeta nebyla marná, jenže jakékoli pokusy o centry spolehlivě odvracel obránce Leandro Castán.

První polovina utkání byla za námi a gólu jsme se nedočkali. Nezbývalo, než doufat ve svižný začátek druhé půle. Po změně stran se do velké šance dostal Srb Adem Ljajić, který ale brankáře Puggioniho nepřekonal. A to byla chyba, za kterou hosté platili. O pět minut později se totiž Sampdoria dočkala rohového kopu, který skončil po několika odrazech u Edgara Barreta. To není příliš ofenzivně laděný hráč, ale střela z otočky se mu povedla. Brankář Joe Hart byl bezmocný a kapituloval!

Pak tempo utkání opadlo a i když se Turín snažil dostat se do zápasu zpátky, moc se mu to nedařilo. Hostující celek sice napadal rozehrávku domácích a snažil se něco vymyslet, leč Sampdoria byla v obranné fázi velmi pečlivá. Ani několikeré střídání nepomohlo.

V 90. minutě přišel na hřiště český útočník Patrik Schick, kterému stačily jen čtyři minuty na skórování! polský záložník Karol Linetty poslal míč do vápna, kde byl právě Schick. Mladému útočníkovi se povedlo umístit balon přesně mezi nohy brankáře Harta, který kapituloval podruhé a dnes naposledy. Tři body si tak nechává Doria a Turín musí opět zabrat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beči

On ten Schick může hrát dobře jak chce a dávat i góly a stejně sbírá starty po minutkách. Samozřejmě je pro něj jen dobře že i malé šance umí naplno využít, snad brzy začne dostávat delší čas na hřišti.

Reagovat
cetto

Tak zaprvý je to už taková tradice českých hráčů (viz třeba Kozák v Laziu byl nejlepším střelcem v EL, ale v lize šance moc nedostával nebo Morávek v počátcích v Schalke taky dával jako náhradník goly..). A zadruhý..ona konkrétně Sampdoria má v ofensivě poměrně hvězdné hráče (jménem, nikoli kvalitou) a trenéři se obvykle bojí takové hráče posadit na úkor nějakých vemen, který ještě navíc před půl rokem hráli kdesi v horní dolní. Bohužel no, přijít tam hráč z Dinama Zagreb za 10 mega, tak hraje v základu i kdyby žádnej gol zatím nedal..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele