24. kolo
10.02.2017 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol si poradila s Janovem rozdílem dvou gólů

V páteční předehrávce nadcházejícího 24. kola jsme od Neapole neviděli tak ofenzivní utkání jako v kole minulém, ale na tři body jí to bohatě stačilo. Janov sice místy dobře bránil, ale kvalita na straně domácích se ve druhé půli projevila góly Zielińskiho a Giaccheriniho.

Neapol nastoupila na stadionu San Paolo proti Janovu s několika hráči, kteří se běžně do základní sestavy nedostávají. Ať už to byl záložník Diawara, útočník Giaccherini nebo bek Maggio. Ale dostalo se i na osvědčené hráče jako Reina, Koulibaly, kapitán Hamšík nebo útočníci Insigne s Mertensem v roli falešné devítky.

To Janov nasadil co možná největší palebnou sílu, takže se od prvních momentů na hřiště podívali Burdisso, Hiljemark, Laxalt, Rigoni nebo Simeone. Oba týmy měly o co hrát, protože domácím šlo o znovuzískání druhého místa, Janov hraje o střed tabulky.

Možná trochu překvapivě se od prvních momentů Neapol nedostávala do šancí tak často, naopak se do zakončení tlačil Janov. Hosté byli aktivnější, ale nedokázali svou územní převahu vyjádřit gólově. Až v 11. minutě málem udeřil Giaccherini, který ve vápně Grifů narazil do bránícího obránce Gentilettiho a zkácel se k zemi, ale sudí Giacomelli nechal ve hře pokračovat, aniž by pískal penaltu.

Obránce Gentiletti pak udělal trenéru Juričovi čáru přes rozpočet, když se zranil a musel být v 19. minutě střídán. Po třiceti minutách se málem prosadil možná trochu netradiční zakončovatel, obránce Koulibaly. Ten v akrobatické pozici ale nakonec minul bránu gólmana Lamanny. Zieliński si pak velice dobře poradil na pravé straně a díky tomu mohl zakončovat Insigne, který ale narazil na fantastický zákrok brankáře Janova.

První půli nedohrál ani záložník Veloso, který se rovněž zranil a nuceně musel opustit hrací plochu ve prospěch mladíka Cataldiho. Konec první půle pro hostující Janov nevypadal nejlépe, protože Neapol přečkala úvodní nápor svého soupeře a pokračovala v dominanci stále výrazněji. A ve stejném trendu nastoupila domácí ekipa rovněž do poločasu druhého.

Pět minut po změně stran se jí snaha vyplatila, protože se domácí fanoušci mohli konečně radovat z gólu. Nejprve Mertensův pokus zablokoval obránce Burdisso obětavým a pohotovým skluzem, ale ani on následně nestačil. Záložník Oscar Hiljemark poslal pokus Driese Mertense jen na nohu číhajícího Poláka Piotra Zielińskiho a mladý talent se trefil z první krásně k tyči - 1:0 pro Neapol a domácí ochozy se radovaly!

Dries Mertens hodně zlobil obránce Grifů a ihned po první brance si mohl připsat také svůj gól, jenže dnes se brankář Lamanna překonával. Trenér Ivan Jurič se pokusil ještě se stavem něco udělat, když poslal na hřiště ofenzivního Adela Taarabta, ale moc mu to nevyšlo. Po hodině hry se totiž prosadila Neapol podruhé a tentokrát již definitivně rozhodla. Oním šťastlivcem byl Emanuele Giaccherini, který doklepl do sítě pas od Mertense - 2:0.

Střídal také domácí stratég Maurizio Sarri, který vyslal do hry mladíka Roga se zkušenějším záložníkem Allanem. Neapol se mohla ještě jednou prosadit, když se k volnému přímému kopu postavil obránce Faouzi Ghoulam, jenže tomu radost zhatil krásně plachtící brankář Lamanna! A protože se Janov nedokázal výrazněji prosadit, skóre se již neměnilo. Zatímco Grifové padají dolů, Neapol střídá AS Řím na druhém místě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně nepřátelském ? :O.... Dyť jsou to jako naši bratři...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele