19. kolo
08.01.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus dvěma góly zachránil Higuaín

Bologna dnes ani přes svou snahu nedokázala překonat brankáře Neta, který dnes získal nulu. Juventus ale nejvíc děkuje svému útočnému duu, protože k jedné trefě Paula Dybaly se dvěma góly přidal kanonýr Gonzalo Higuaín.

Juventus zahájil nový rok v silné sestavě a navíc na domácí půdě. Nechybělo mu mnoho hráčů, čekala se skvělá kulisa za podpory domácích fandů a Bologna, která není ve formě. Do hry trenér Max Allegri vypustil esa jako Pjanić, Higuaín, Dybala, Chiellini nebo Marchisio, šanci pak dostali i Neto s Asamoahem. Za hosty nastoupili Masina, Džemaili, Krejčí, Mirante nebo Donsah.

Juventus začal pěkně od podlahy a hostující Bologna měla od začátku velké problémy především v obranné fázi. Hostující obránci nedokázali dost dobře přistupovat k ofenzivně laděnému duu Dybala - Higuaín, z nichž ten zkušenější Argentinec okamžitě trestal.

Na časomíře svítila sedmá minuta utkání, když Miralem Pjanić vymyslel parádní kolmici za obranu. Tam si Gonzala Higuaína nikdo pořádně nehlídal, takže někdejší hráč Realu Madrid či Neapole propálil brankáře Miranteho. Zkušený brankář si na míč sice sáhl, jenže v cestě do sítě mu nezabráni - 1:0 pro domácí barvy. Juventus konečně vedl a mohl si trochu oddychnout. Naopak pro hosty začalo dnešní utkání mnohem hůř, než si asi představovali.

Od té doby ale tempo utkání dost opadlo a domácí se zdáli ukolébáni svým vedením. Pár minut se prakticky nebylo na co dívat. Brankáře Miranteho se pak pokoušel prověřit mladý štírek Paulo Dybala, jenže těsně před šestnáctkou o balon přišel ještě před zakončením. Směrem kupředu se prodíral také mladý útočník Mattia Destro, jehož pokus ale včas zablokoval bránící Andrea Barzagli.

Domácí se opět trochu začali soustředit na útok až ke konci poločasu a tato taktika jim vyšla náramně. Pět minut před koncem první půle byl totiž ve vápně Felsinei faulován mladý záložník Stefano Sturaro, který se sesunul k zemi. Sudí jasně odpískal penaltu, ke které se postavil oblíbenec fanoušků Palerma i Juventusu Paulo Dybala. Brankář Mirante sice své tělo rozhýbal, ale ránu Paulita Dybaly nechytil - 2:0.

Konec první půle pak zaznamenal ještě průnik mladíka Di Francesca, který se po otci snaží živit fotbalem. Jeho pokus ale domácí barvy zastavily bez větších potíží. I druhý poločas začali o poznání aktivněji hosté, konkrétně se do vápna pokoušel probít Dybala, jeneže Maietta ho včas zastavil. Juventus jinak kontroloval hru a výsledek pomocí poklidné rozehrávky. Bologna si naopak neustále musela dávat pozor...

A ani to jí nakonec nestačilo, aby dál neinkasovala. Deset minut po změně stran Juventus definitivně rozhodl utkání třetím gólem, který znamenal konec jakýchkoli nadějí Boloně. Stephan Lichtsteiner prošel jako nůž máslem po pravé straně pole, od brankové čáry posadil míč přesně na hlavu volného Gonzala Higuaína a ten si připsal druhou trefu v utkání! Ani tehdy ale domácí nepolevili.

Dopředu se dostal Pjanić, který si mohl vybrat, komu ze spoluhráčů adresuje svůj balon, ale nakonec trefil jen obránce Maiettu před sebou. Po dobré práci Sturara se dostal ve vápně k míči Khedira, jenže tomu se nepovedla otočka. Tímto tempem a množstvím přihrávek se oba týmy pomalu sunuly ke konci utkání, které mnohem lépe zvládli domácí hráči.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni Češi v Serii A se v tyhle sezone proti Juve trefili, tak dou fam, ze v tom Krejci nebude pokracovat

Reagovat
Furia Ceca

A ještě na Juve Stadiu a dali svůj prémiový gól v Serii A! Kdyby se Ládík netrefil nedávno z penalty, tak bych na jeho skórování vsadil barák.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte, že je informace o Evrově odchodu pravdivá ?

Reagovat
Pinturicchio

Je to možné, Allegri to na tiskovce nevyvrátil. Má nabídku z Valencie, ale prej ještě čeká, jestli se neozvou United.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele