32. kolo
15.04.2017 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lazio jen remizovalo v Janově

Janov doma velmi brzy poslal do vedení Giovanni Simeone, ale Lazio se nedalo. Povedly se mu totiž konce obou poločasů, takže Biancocelesti odjíždějí z přístavního města s bodem v kapse. Nejprve se v jeho dresu prosadil Lucas Biglia a v samém závěru trefil bod Laziu nepříliš využívaný Luis Alberto.

Od prvních minut se Lazio snažilo dostat do vápna domácích, ale hráči Grifů byli evidentně nabuzeni. Ke kormidlu Janova se totiž znovu vrátil trenér Ivan Jurić, který toužil ukázat, že tato anabáze bude delší a úspěšní než ta předchozí. Z pětatřiceti metrů centroval v sedmé minutě do vápna Felipe Anderson, leč nejvýš se i díky svým centimetrům dostal brankář Lamanna.

Domácí se však přesto ujali vedení jako první. U levé postranní lajny skvěle obelstil protihráče Palladino, poté přesně nacentroval do vápna a tam byl nepříliš hlídaný útočník Giovanni Simeone. Mimo jiné velký objekt Lazia pro útok v příští sezoně a syn Diega Simeoneho, dřívějšího hráče právě římského Lazia.

Kapitán Lucas Biglia vymýšlel přihrávku na rozběhnutého Cira Immobileho. Ten byl na zadní tyči zcela sám, jenže začal tím, že si míč špatně zpracoval. A od té doby ticho po pěšině. V koncovce se nedařilo ani jednomu týmu a především hosté vytvářeli jen statický tlak. Naopak si musel dávat pozor brankář Strakosha, protože krátce před koncem první půle jej vyzkoušel mladý záložnk Ntcham.

Když už se zdálo, že do šaten odejde spokojenější domácí Janov, v závěru se přeci jen prosadili také hosté. Zkušený obránce Nicolas Burdisso zahrál v pokutovém území rukou a kromě žluté karty se také pískala penalta. K ní se nebojácně postavil záložník Lucas Biglia, který si poradil. Brankář Lamanna si sice poradil, jenže balon vyrazil znovu na kopačky Biglii který už balon dorazil do sítě - 1:1.

To byla velká smůla domácího celku, který se i přesto dral do zakončení. Krátce po návratu ze šaten se do sprintu vydal Giovanni Simeone, kterého ale vyzval ke sprinterskému souboji obránce Hoedt. Deset minut poté padl ve vápně Janova mladík Keita Baldé, jenže sudí Maresca nepískal. To se Laziu hodně příčilo, ale nic s tím neudělalo. Pak trenér Jurić poslal na hřiště Gorana Pandeva.

Dvacet minut před koncem se Raffaele Palladino z ničeho nic opřel po otočce v pokutovém území do míče a brankář Thomas Strakosha musel ukázat své umění. Pak se málem prosadil mladík Cristiano Lombardi, který šel od poloviny trávníku téměř sám na Lamannu, ale jeho rána mířila do boční sítě! Deset minut před koncem se dočkali domácí. Lazović se uvolnil na pravé straně, poslal trochu přetažený centr na zadní tyč, kam si naběhl střídající Goran Pandev!

Ani to ale nebylo vše, protože Lazio se odmítalo vzdát. Jen deset minut stačilo Luisi Albertovi, aby skóroval. A že to byla nádherná branka! Nicolas Burdisso odvrátil míč jen ke španělskému útočníkovi, který si z toho velkou hlavu nedělal a krásnou ranou k tyči srovnal na konečných 2:2! Ani sedm nastavených minut už nic neřešilo...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele