36. kolo
14.05.2017 12:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Inter Milán opět padl, dvěma góly se blýskl Iemmello

Inter znovu prohrál a konec jeho sezony je přímo katastrofální. Dnes nestačila ani podpora vlastních fanoušků, kteří byli svědky výhry Sassuola. O to se postaral Pietro Iemmello, který měl na svědomí oba góly.

Inter Milán chtěl před vlastními fanoušky ukázat, že se stále pere o svou čest. Dnes přivítal na San Siru dalšího zajímavého soupeře, kterým bylo Sassuolo. Ani jeden tým úplně neplní své předsezónní cíle, což už odnesl domácí trenér Stefano Pioli. Na lavičce byl nahrazen koučem juniorky, Stefanem Vecchiem.

Ten vyslal do hry kapitána Icardiho, kterého doplnili Brozović, Mário, Candreva a Perišić, zatímco v obraně před Handanovićem působil D'Ambrosio, Murillo nebo Andreolli. Sassuolo se spoléhalo na obvyklé pilíře mladého kádru jako Lirola, Acerbi, Sensi, Berardi nebo Iemmello.

Inter byl samozřejmě aktivnější, jak se od něj očekávalo. Dvakrát pálil Mauro Icardi, po něm se pokoušel prosadit také Perišić. Ten dělal hodně problémů zejména mladíku Lirolovi, který se však svého soupeře zhostil velmi dobře. Po pětadvaceti minutách pad v pokutovém území Antonio Candreva, ale sudí nepískal.

Po třiceti minutách zachránila hůře hrající Sassuolo tyč, která se postavila do cesty dobré hlavičce Maura Icardiho. Pak musel do akce také zkušený brankář Consigli, který vypálil hodně tvrdě. A právě z dalšího protiútoku Sassuolo k překvapení mnohých udeřilo. Tři hráči Sassuola se hnali vpřed a poradili si s matnou obranou Interu skvěle. Po nahrávce Berardiho pálil z první hrotový útočník Pietro Iemmello, který zasadil míč k tyči - 1:0.

Takový vývoj samozřejmě Inter nečekal, což znamenalo několik změn. Místo Nagatoma se do druhé půle podíval Ansaldi, nevýrazného Mária nahradil ofenzivnější Éder. Byli to ale opět hosté, kteří vyučovali efektivitu. Hráči Inter reklamovali nastřelenou ruku Berardiho, následně se do útoku vydal bek Lirola. Ten se dostal s balonem až do vápna, kde našel před bránou nehlídaného Iemmella! Ten vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Inter stále působil jako opařený, i když nějaké pokusy zvrátit špatný výsledek tu samozřejmě byly. Například rána Brozoviće, která se však mezi tři tyče nevešla. Aplaus pro Immella pak dovolilo střídání Grégoireho Defrela, který však svému týmu mnoho štěstí nepřinesl.

Když do konce utkání zbývalo dvacet minut, Inter vstřelil kontaktní branku. Několik přešlapovaček nad balonem, klička do středu a tvrdá rána v podání Édera, to vše s přispěním teče Sensiho poslalo balon mimo dosah Consigliho - 2:1.

Úmysly obou trenérů byly jasné i ze střídání. Zatímco trenér Di Francesco chtěl daný výsledek udržet a do hry poslal stopera Cannavara, Vecchi dal šanci mladému Brazilci Gabrielu Barbosovi. Ten se dostal k ráně po hezké kombinaci s Éderem. Obrana Sassuola vdržela atak Gabriela pomocí dua Letschert - Acerbi a do útoku se dostal Berardi. Ten předložil balon ještě Defrelovi, jeho pohotovu ránu však zneškodnil Handanović!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele