38. kolo
28.05.2017 20:45 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Inter Milán - Udinese Calcio 5:2

S hodně nepovedenou sezonou se nakonec Inter rozloučil stylově. Zebrám na San Siru pořádně naložil a zvítězil 5:2. Řádili zejména Éder s Perišičem, kteří měli prsty hned ve čtyřech brankách Nerazzurri.

Inter po delší době prožil opět povedený první poločas, díky kterému si nakonec zajistil tři body. Nerazzurri nastříleli Zebrám za pětačtyřicet minut hned tři branky! Domácí začali pořádně zhurta a Udine se okamžitě ocitlo pod velkým tlakem, který nezvládlo. Už v 5. minutě prošla Santonova přihrávka až k Éderovi, který na malém vápně střelou z první poslal Inter do vedení. Zebry sice mohly odpovědět, rohový kop Jankta se dostal až k Angelliovi, ale ten z jasné pozice minul branku. Za chvíli podobně neuspěl Zapata a pak už "koncertoval" výhradně Inter Milán. Éderův krásný pas na malé vápno usměrnil za Scuffetova záda Ivan Perišič. Ve 36. minutě už domácí vedli 3:0, když si jiný chorvatský fotbalista Brožović ve vápně srovnal mířidla a střelou na zadní tyč podtrhl povedený první poločas.

Nerazzurri svého soupeře nešetřili ani po změně stran. Perišič se na levé straně skvěle uvolnil a nezištně naservíroval přihrávku na skórujícího Édera. Inter dál ovládal hru a několikrát mohl skóre ještě navýšit. Palaciovi se postavila do cesty tyčka.

Udinese se čtvrthodinu před koncem dočkalo alespoň korigace. Rychlou akci vyřešil povedenou střelou do šibenice Andrea Balič. Tím výčet branek pro tento zápas ještě nekončil. Vzápětí po Baličově ráně přidal Inter už pátý gól. Kondogbia zblízka jen nastavil kopačku a balón by nejspíše šel mimo branku, kdyby si ho nesrazil do vlastní sítě Angella. V nastavení pak přišla ještě jedna korigace ze strany Udine, po centru Felipeho se na malém vápně prosadil Zapata. Inter porazil Udine vysoko 5:2, přesto zůstává bez evropských pohárů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele