30. kolo
03.04.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sampdoria otočila duel na San Siru

Sampdoria si ze San Sira veze významné vítězství, Inter naopak smutní. Domácím nestačilo ani poločasové vedení k tomu, aby získali body. O ty je naopak připravilo duo Silvestre - Quagliarella a evropské poháry se Interu vzdalují.

Inter Milán dnes na Sampdorii vyrukoval s hráči jako Candreva, Banega nebo Perišić v rolích běžců, na hrotu opět působil kapitán Mauro Icardi. Šanci od prvních minut dostal lepšící se Brozović, kterému dělal ve středu zálohy parťáka mladík Gagliardini. Domácí hodně spoléhali na burcující atmosféru a také oslabeného soupeře.

Sampdoria totiž přijela bez svého nejlepšího střelce Luise Muriela, který je zraněn. Spoléhala naopak především na zkušenost Fabia Quagliarelly nebo talent Patrika Schicka. Od prvních minut se na hřišti objevili také Linetty, Fernandes nebo Škriniar se Silvestrem. V prvních minutách se ale hosté museli především bránit.

Jako například při střele Icardiho, kterého zablokoval Milan Škriniar. Následně obranu Námořníků vyzkoušel také rychlík Ivan Perišić, který si nakonec dokázal udělat dostatek prostoru k nahrávce na penaltu. Tam správně tušil Évera Banegu, který však z voleje trefil jen dobře stojícího brankáře Viviana! Dorážející Mauro Icardi pak pálil z dorážky těsně vedle.

Čáru přes rozpočet pak trenéru Giampaolovi vytvořilo zranění Saly, takže už po sedmnácti minutách musel střídat Bartosz Bereszyński. Pak si Inter nedal pozor a umožnil Fabiu Quagliarellovi pálit. Naštěstí pro domácí jeho pokus zastavila tyč! Interu to naopak na druhé straně deset minut před koncem první půle konečně vyšlo.

Éver Banega odcentroval přesně do míst, která brankáři tak moc nemají rádi. Ivan Perišić se sice k míči nedostal, ale dobíhající bek Danilo D'Ambrosio už ano! Italský obránce se trefil i s vydatnou pomocí teče - 1:0.

Ani Doria nehodlala zůstat pozadu a ujala se aktivity. Nejprve se jí podařilo přežít akci Banegy, který rozehrál rohový kop s Brozovićem a jehož centr klouzající D'Ambrosio nezasáhl. Krátce před změnou stran Doria málem srovnala, protože k odraženému míči se dostal Bruno Fernandes. Jeho ránu ale zastavila tyč! Následnou dorážku pak Patrik Schick napálil hodně mimo. Do kabin šel spokojenější Inter.

Z nich však vycházela evidentně spokojenější Doria, která se ihned zkraje druhé půle dokázala prosadit. Byla to sporná situace hraničící s ofsajdem, kterou však sudí pustili. Lucas Torreira rozehrál nakrátko rohový kop, Bruno Fernandes se dostal pomocí kličky k vápnu a našel hlavičkujícího Matiase Silvestreho. Jeho hlavičku ještě jistil na zadní tyči volný Schick, jehož ofsajd domácí marně reklamovali - 1:1.

Inter přidal, protože cítil tlak vyhrát domácí utkání. Cítil, že je lepší a že Sampdorii docházejí síly. Jenže mu dlouho trvalo, než si dokázal vypracovat opravdu zajímavou šanci. Do té se postupně dostával Mauro Icardi, jenže dostal míč do uličky jen na paty. Matias Silvestre, který coby někdejší interista hrál dost emotivní zápas, pak balon razantním kopem odklidil.

Další obrovskou šanci výborně a jednoduše hrajícího Interu spálil kapitán Icardi, který asi ještě teď nechápe, jak mohl minout prázdnou bránu. Antonio Candreva totiž rychle prošel do vápna, kde nahrával na zadní tyč. Tam doběhl právě Icardi, jenže nevyšel mu krok a kapitán Nerazzurri pálil vysoko nad! Dost už toho měl unavený Ivan Perišić, jehož vystřídal technicky laděný Joao Mario.

Jenže Inter se nevyvaroval dvou zásadních chyb. Laxní rozehrávku Mirandy zachytil dotírající Torreira, jenž byl u vápna faulován. K míči se postavil střídající Ricky Álvarez, rovněž někdejší hráč Interu. Nejprve na teč v obranné zdi nikdo nereagoval, ale sudí Celi dobře postřehl, že míč zasáhl Marcelo Brozović rukou hodně daleko od těla. Nařídil proto penaltu a Fabio Quagliarella si s ní dobře poradil - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele