28. kolo
12.03.2017 15:00 CET
7 : 1
(5:1)

Reportáž

Inter Milán rozstřílel Atalantu sedmi góly

Výtečnou podívanou dnes odpoledne předvedli hráči Interu Milán, kteří neměli slitování se soupeřem z Bergama. Hattrick si připsal podle očekávání Mauro Icardi, tři branky si na své konto mohl zapsat také Éver Banega. Proti ještě nedávno spoluhráčům se prosadil také mladík Gagliardini.

To byla jízda! Více slitování se soupeřem měli snad i Deadpool nebo Charlie Sheen ve Žhavých výstřelech. Měl to být duel dvou aspirantů na boj o Evropu, přičemž právě Atalanta měla velkou formu i kopu optimismu k tomu, aby soupeře na jeho půdě přehrála. Výsledek ale asi čekal málokdo. Sedm branek v síti Orobici, zatímco brankář Samir Handanović kapituloval jen jednou.

A to se oba trenéři snažili, aby vyslali na trávník to nejlepší. Před brankářem Handanovićem stáli D'Ambrosio, Medel, Miranda a Ansaldi, kapitána Icardiho podporovali Candreva, Banega a Perišić. Role obránců, jakkoli to při dnešním výsledku zní zvláštně, se v dresu hostí ujalo trio Tolói, Caldara a Zukanović. Velkou zbraní byla samozřejmě dvojice Gómez a Petagna, přičemž se dostalo i na Kessiého nebo Kurtiće.

V prvních deseti minutách se oba celky spíše poznávaly a kromě jedné střely na obou stranách nic neukazovalo, že by mělo dojít k tak velké přestřelce. Až poté se začaly dít věci. Icardi běžel sám na brankáře, byl faulován a Inter zahrával standardní situaci. Tolói dostal navíc žlutou kartu. To ale nebylo to nejhorší, protože právě Icardi se z trestného kopu prosadil, když k němu hostující obránci odrazili míč.

Ihned poté brankář Berisha ve snaze zachránit situaci fauloval postupujícího Maurca Icardiho a sudí Irrati pískal penaltu! Kromě další žluté karty pro brankáře Atalanty se především Mauro Icardi z penalty proměnil - 2:0.

Argentinský střelec byl dnes při chuti a obránci Atalanty v těchto fázích hry vůbec nestíhali. Souboj o krále střelců bude v Itálii hodně zajímavý, protože Icardi si o pouhé tři minuty později vyskočil na centrovaný míč a hlavou jej poslal do protipohybu brankáře - 3:0 pro Inter a s Atalantou to začínalo vypadat hodně smutně.

To nejhorší měla Atalanta ale teprve před sebou, protože kritické období pokračovalo. Řada byla na Éveru Banegovi, který po třiceti odehraných minutách obdržel ve vápně nahrávku a uklidil balon za záda brankáře Berishy! Než se hosté stačili vzpamatovat, v síti měli další kus. Antonio Candreva nahrával ze strany do vápna, kde obránci La Dea nepokryli ani jednoho z dvojice Icardi - Banega a druhý jmenovaný se nemýlil - 5:0.

Gólový festival pokračoval také před koncem první půle, když se prosadila Atalanta. Remo Freuler proběhl do obrany Interu, která zřejmě nedávala pozor. Pak překonal i brankáře Handanovće, který čisté konto neudržel. Jen těžko se ale dá mluvit o čestném úspěchu, pouze snad o snížení.

Kanonáda Interu nebrala konce a pokračovala také ve druhém poločase. Ansaldi vybojoval míč a patičkou jej poslal Banegovi, který nebojácně vběhl do vápna. Tam našel Roberta Gagliardiniho, který sice měl soucit s někdejšími spoluhráči, ale ani to mu nezabránilo v pohodlném skórování. Jeho krásná rána zapadla přesně pod břevno.

Po chvíli odmlky se Inter znovu pustil do nešťastného soupeře pomocí dalšího hattricku. Tentokrát jej zkompletoval Éver Banega, který při standardní situaci prostřelil z pravé strany zeď, jež brankáři Berishovi příliš nepomohla. Sedmou trefou Banega uzavřel demolici hostí, kteří odjížděli ze San Sira jako zpráskaní psi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Přímý souboj o páté místo.Mám dva typy: 1. Buď vyhraje Atalanta 1:2

2. Nebo Inter 2:1 ale gól dá z penalty.

Každopándě se prosadí Alejandro Goméz.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň tu penaltu jsem trefil

Reagovat
LidoOP

1:0

Reagovat
noustres

Přál bych to Interu, ale cítím remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele