24. kolo
12.02.2017 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Řím veze z Crotone tři body za dva góly

Římské AS si vcelku jednoduše poradilo s Crotone, třebaže začátek utkání se mu moc nepovedl. Penaltu Edin Džeko zahodil, ale přesto se dnes radoval po první brance Nainggolana a druhé ráně se svým podpisem. Vlci se tak vrací na druhou příčku.

AS Řím se teď často musí ohlížet za záda, protože Neapol je v dobré formě a v pátek to potvrdila. Vli chtěli své místo zpátky, ale dnes museli porazit Crotone. Na první pohled snadný duel, jako Davida s Goliášem, ale víte, jak to tehdy dopadlo. AS nechtělo nic ponechat náhodě, což vyplývalo jasně ze slov trenér Spallettiho na tiskové konferenci. Postavil obvyklou sestavu se třemi silnými stopery Manolasem, Rüdigerem a Faziem, do hry se dostali i Džeko, Nainggolan s páskou na ruce nebo navrátilec Salah.

Crotone spoléhalo především na skvělou kulisu utkání na stadionu Ezia Scidy a také na možnost podcenění. Proti Vlkům se postavili Rosi, Crisetig, Capezzi, Tonev nebo Falcinelli. Brankář Cordaz musel očekávat plno práce a už v sedmé minutě se jí málem dočkal. Po průnikové nahrávce do vápna si míč zpracovával Edin Džeko, ale než stačil vystřelil, obral jej o balon Dussenne.

Nebylo to nijak závratné tempo, které nám obě jedenáctky připravily. O pár minut později se ale mohlo měnit skóre. Podle sudího byl Mohamed Salah faulován ve vápně obránce domácích a byla tedy nařízena penalta. K ní se postavil nejlepší zakončovatel první ligy, ale i on si dokáže vybrat slabou chvíli. Takže bránu netrefil.

Atraktivita utkání postupně opadávala a Římu se nedařila kombinace. Crotone zakázalo útočné snahy a soustředilo se prakticky ve všech mužích jen na obranu. Přesto byl brankář Alex Cordaz překonán. Po souhře s Mohamedem Salahem se míč dostal k Radjovi Nainggolanovi, který ušel ještě pár metrů a ačkoli byl obklíčen přesilou protihráčů, přeci jen se mu povedlo prostřelit brankáře Cordaze - 1:0 pro AS.

Do konce prvé půle se domácím nepodařilo nijak výrazně vyrušovat polského brankáře Szczesnyho, AS velmi dobře kombinovalo a nepouštělo Crotone do hry. Stejným scénářem pokračovala polovina druhá. AS tlačilo, skrze Strootmaův centr hned po změně stran se málem dočkal zakončení Edin Džeko, ale po jeho promáchnutí z první pálil Mohamed Salah. Brankář Cordaz si ale s jeho tvrdou střelou poradil bez potíží.

Obléhání Cordazovy brány pokračovalo. Po ráně od Kevina Strootmana se balon dostal k mladému bekovi Emersonovi, který ale nastelil jen prvního obránce před sebou. Jeden z mnoha rychlých protiútoků AS pokračoval od Strootmana přes Nainggolana. Belgický záložník našel Edina Džeka, který na kraji pokutového území obsltřeloval brankáře a narazil na břevno! Obránce Fazio pak z centru trefil hlavou tyč, takže rozdíl mezi oběma týmy byl stále minimální. Crotone se po krásné kombinaci gólu sice dočkalo, ale kvůli ofsajdu nemohl být uznán.

Do velké šance se dostávali rovněž domácí hráči, když Capezzi pronikal do vápna po straně a chtěl již balon servírovat před bránu, ale do centru mu na poslední chvíli skočil Antonio Rüdiger. Nakonec se dočkal i Edin Džeko. Po krásné a jednoduché kombinaci na jeden dotyk si Mohamed Salah připravil nadýchaný centr před bránu, na který si naběhl právě zcela nehlídaný Džeko a zakončil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Frantszek

1-4. Costas, Emerson, Kevin a Mo

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele