11. kolo
30.10.2016 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Empoli FC - AS Řím 0:0

Římské AS odjíždí z Toskánska s pouhým bodem, který je pro něj velkou ztrátou. Vlci chtěli odpovědět na výhru Juventusu Turín stejně, ale proti Empoli se ani jednou netrefili. Nakonec berou z utkání jen jeden bod.

Empoli se povedla skvělá věc, když z duelu proti favorizovanému AS ukořistilo jeden bod. Zasloužil se o to především brankář Skorupski, který patří právě Giallorossi a v Empoli hostuje. Dnes ale podal skvělý výkon a hráči AS jej nepřekonali. K hvězdám domácích patřili od prvních minut hrající Croce, Pasqual, Saponara nebo Costa.

V dresu AS se na hrací plochu podíval také Daniele De Rossi, pro něhož to bylo speciální a hodně emotivní utkání. Před patnácti lety na den přesně totiž v dresu milovaného AS debutoval. Kromě něj se na hrací ploše objevili také Salah, Paredes, Džeko nebo Rüdiger s Emersonem a Manolasem. Od prvních minut se hrálo podle not AS. Džeko hlavičkoval z bezprostřední blízkosti pod břevno a jen díky fantastickému zákroku Skorupskiho, jenž vyrazil míč nad břevno, zůstal stav stejný.

Skorupski v souboji polských brankářů jednoznačně předčil Szczesnyho, ale spíše proto, že měl mnohem víc práce. Po skvělé práci Džeka se k balonu nakonec dostal Mohamed Salah, který vypálil z oblasti penaltového puntíku, jenže Skorupski skvěle zasáhl a míč nadvakrát zablokoval. Pucciarelli se na druhé straně málem dostal sám před brankáře, jenže s ním se poctivě vrátil Manolas.

Aktivnější Řím stále hledal prostor v obraně Empoli, toskánský celek ale byl velmi pozorný. El Shaarawy dostal přihrávku na střed, ale zamířil jen do protihráče před sebou a obléhání pokutového území Empoli mohlo pokračovat. S tím, jak se blížil konec první půle, tempo upadalo stále víc. Do další šance se probil El Shaarawy, ale ani on nezměnil stav skóre. Na opačné straně zahrozilo Empoli z přímého kopu. Pasqual však zamířil jen těsně vedle levé tyče soupeřovy svatyně.

AS se pokoušelo ujmout se vedení na začátku druhé půle a trenér Spalletti věděl, že něco se musí změnit. Projev jeho týmu byl hodně ospalý a mdlý, takže Empoli stačilo pozorně bránit. Do hry byl vyslán ofenzivní bek Bruno Peres, který se vracel po zranění. Po mnoha kombinacích a nepřesnostech, které se postupně vloudily na kopačky hostí, pálil opět Radja Nainggolan. Jeho projektil ale zlepšení neznamenal.

Dvacet minut před koncem střelu z dálky vyslal Maccarone a zamířil po zemi ke vzdálenější tyči, ale brankář polský brankář v hostující bráně neselhal. Deset minut před koncem mohl rozhodnout Massimo Maccarone. Jedinou velkou chybu vyrobilo AS, k míči se dostal v pokutovém území volný veterán a pálil. I bez přispění pozdě zasahujících obránců AS však pálil mimo a bezbrankový stav přetrval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Houfi

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
kopajda

empoli nedalo poslednich sedm zapasu gol a ziskali jen 3 body za remizy 0 0. naposledy skorovali 12 9. posledni dva zapasy mi vyslo ze kdyz hralo AS ze oba tymy skoruji a to prosim i s palermem ktery je na sestup. tentokrat ale verim ze to zvladneme i s nulou

Reagovat
Houfi

Sázet v zápasech AS, že dostane gol...tak jsem milionář

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jasanek o:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele