5. kolo
21.09.2016 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Krejčí opět zářil, oslabená Sampdoria podlehla

Bologna slaví důležité tři body, o které se postarali góloví střelci Simone Verdi a Mattia Destro. Oběma ke gólům pomohly centry od Ladislava Krejčího, který znamenal pro obranu Blucerchiati velké nebezpečí.

Sampdoria měla ideální možnost, jak dát zapomenout na nedávné nezdary. Blucerchiati se pod vedením trenéra Giampaola prezentují pohledným fotbalem, který jim ale zatím nepřináší požadované výsledky. Dnes večer čelili domácí Bologni. Ta nastoupila v základu s hráči jako Torosidis, Masina, Dzemaili, Verdi nebo Destro, šanci dostal i Ladislav Krejčí.

Sampdoria dala důvěru mladíkům, kteří reprezentují nový směr klubu. Nastoupili Praet, Linetty, Torreira, Škriniar nebo Muriel s Pereirou. A byla to právě Doria, která se jako první tlačila dopředu. Karol Linetty se postaral o první zajímavý centr do vápna, ale tam si jej sebral brankář Da Costa. Aktivita rozhodně byla na straně Dorie, která se věnovala obvyklé silné stránce týmů trenéra Giampaola - rychle kombinovala po zemi a snažila se dostat k bráně soupeře technicky.

Po Murielově ráně musel zasahovat brankář Da Costa a Bologna stále jen bránila. Až po půlhodině hostujících snah se málem prosadil veterán Blerim Dzemaili, který krásnou ranou zatočil balon těsně kolem tyče! Jako by to byl signál pro domácí, protože hned poté pálil Mattia Destro a do vápna začal stále častěji pronikat také Ladislav Krejčí.

A Bologna byla za svou zvýšenou aktivitu odměněna. Možná ne úplně fér pro Sampdorii, ale to už je takový emblém jejích posledních zápasů. Tlačí, napadá a inkasuje. Po krásném pasu od Ladislava Krejčího se k balonu dostal jako první Simone Verdi a hráč s číslem devět krásnou ranou z voleje poslal domácí do vedení!

To byl pro hosty šok, protože odcházeli do šaten za nepříjemného stavu. A bylo ještě mnohem hůř. Pouhých pět minut po změně stran se k balonu opět dostal Krejčí, který zásobuje útočníky Felsinei skvělými pasy každé utkání. Tentokrát se jeho adresátem stal Mattia Destro, jehož nechali obránci Dorie trestuhodně opomenutého - 2:0 pro Bolognu!

To samozřejmě neznamená, že by se Doria přestala snažit. Po ráně Muriela se do střely položil také záložník Edgar Barreto, jenže ten zakončení střelou o zem nezvládl podle představ a balon skončil těsně vedle. Právě Barreto ukázal svoji frustraci, když dvacet minut před koncem zbytečně kopl protihráče, i když ten už neměl míč. Od sudího se kromě káravého pohledu dočkal také přímé červené karty a oslabil svůj tým. To se stalo také mladíkovi Di Francescovi, jehož vyloučení se ale událo až v nastavení zápasu a pro hosty už pomoc neznamenalo. Ti tak odjíždějí znovu smutní a bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele