25. kolo
19.02.2017 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gabigol konečně rozhodující, Inter obral Boloňu

Bologna sice dnes v poledne proti Interu nepodala špatný výkon, ale na body to nestačilo. Mírně lepší Inter se dlouho trápil v koncovce, až rozhodlo střídání. Svůj první soutěžní gól si po pár minutách pobytu na hřišti připsal Gabriel Barbosa.

Domácí Bologna se pokusila zastavit Inter Milán a do boje vypustila hráče jako Torosidis, Masina, Pulgar nebo Džemaili, vepředu dostali šanci Krejčí, Verdi a nováček Petković. Inter nastoupil s trochu pozměněnou sestavou, v níž jsme našli Murilla, Maria, Éder, Perišić nebo Palacia.

Od prvních minut byl Inter jasně lepší a aktivnější. Nedařila se mu ale finální fáze. Spolupráce mezi Éderem a Palaciem vypadala velmi dobře, jenže nakonec gól neznamenala. Rodriga Palacia hledal rovněž Ivan Perišić, který si naběhl do vápna. Před bránou si všiml právě nabíhajícího Palacia, kterého nikdo neatakoval. Jenže Palacio coby zkušený útočník netrefil a poslal míč před prázdnou bránou hodně vysoko nad!

Bologna pro Inter nebyla příliš velkým protivníkem a velké problémy jí dělalo především udržení míče. Na opačné straně se naopak pokoušeli prosadit Antonio Candreva, který svůj centr do vápna nakonec neprocpal. Na druhé straně pálil Adam Nagy, jenže mířil hodně mimo. Ke konci první půle se dvakrát pokoušel prosadit Antonio Candreva, kterému se dnešní utkání opravdu povedlo. Jenže nenašel přesně ani jednoho z dua Éder - Palacio.

Oba týmy se zaměřovaly ke konci prvé půle především na střelbu. Za zmínku stojí především pokus Blerima Džemailiho, který vyslal hodně jedovatou přízemní ránu. Brankář Angelo Da Costa zase musel do akce po krásné ráně mladíka Roberta Gagliardiniho. Ačkoli snaha nejde upřít ani jednomu ze soupeřů, branek jsme se v prvé půli zkrátka nedočkali.

Znovu byl Inter mnohem lepším týmem a do práce museli obránci Bologně velmi často. V tomto ohledu se musel potýkat se soupeři především Oikonomou, který sváděl souboj s Gagliardinim i Perišićem. Felsinei se snažili být o něco málo důraznější, o což se snažili Krejčí s Verdim, jenže střela druhého jmenovaného mířila mimo.

Po hodině hry málem Inter vedl, když se ve vápně dostal míč ke zcela volnému Éderovi. Zkušený útočník však poslal jen nevýraznou placírkou míč do náruče brankáře Da Costy! Nerazzurri pak začala hodně trápit rozehrávka, která se stávala čím dál více nepřesnou.

Čerstvé síly pro domácí znamenala střídání Kraftha s Taiderem. Právě ten měl dvacet minut před koncem další šanci domácích, jenže pálil nepřesně. Když už se zdálo, že se oba kluby rozloučí remízovým výsledkem a branky se nedočkáme, zasáhl hráč, od kterého se (zatím marně) čekají velké věci. Mladý útočník Gabriel Barbosa zatím moc šancí nedostával, ale patnáct minut před koncem se dostal na hrací plochu a stál na konci celé akce. Nikdo jej nehlídal, takže jen pohodlně nastavil nohu a rozhodl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
czech_mira

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele