3. kolo
11.09.2016 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Turín FC 2:1

Turín bez střelce Belottiho nedokázal porazit domácí Atalantu, v jejímž dresu se opět blýskl mladičký talent jménem Franck Kessié. Tentokrát rozhodl celý duel díky penaltě, kterou proměnil i přes snahu nové akvizice Joea Harta.

Hlavní otázkou dne s ohledem na toto utkání bylo to, zda se Turín dokáže vyrovnat se ztrátou střelce Belottiho. Jeho místo zaujal stárnoucí Maxi López, který ale občas umí překvapit. Do hry se v týmu Býků dostali i Falqué, Bovo, Castán nebo Baselli s Valdifiorim. Domácí Atalanta se pokoušela o další body s Pinillou, Gómezem a D'Alessandrem, k utkání opět nastoupil mladík Kessie nebo zkušenější záložník Kurtić.

Atalanta se vrhla dopředu a jako první se pokusil o zajímavou střelu Ervin Zukanović. Zkušený stoper má ale na hřišti úplně jiné povinnosti, což bylo ze zakončení vidět. Na druhé straně se marně pokoušel dostat do šance Iago Falqué který po angažmá v římském AS doufá v oživení uvadající kariéry. Turínský celek držel míč častěji na svých kopačkách, ale stále nemohl najít cestu k bráně soupeře. Obranu dirigoval Angličan Joe Hart, který prý pomalu zlepšuje svou italštinu. Fanoušci na obou stranách hřiště se ale museli nudit, protože jejich miláčci nebyli schopní ukázat nějakou překvapivou akci. Vždy šlo o postupné obléhání, k němuž Býci přidali ještě množství sprintů po stranách.

Obrana by domácím šla, ale o ofenzívě se mluvit nedalo. První půle končila s hořkou pachutí promarněného času pro každého, kdo tomuto podání fotbalu věnoval 45 minut života. Druhý poločas začal podobně ospale, jak skončil ten první. Snad až po pěti minutách jsme se dočkali nějaké změny - na hřiště se totiž dostavil útočník Alberto Paloschi, kterého Orobici vykoupili z trápení v anglické Premier League.

Ten ale štěstí Atalantě nepřinesl. Samostatný únik totiž vymyslel Maxi López, který padl poblíž pokutového zemí po kontaktu s Toloiem. Ten se hodně zlobil. Asi stejně jako se zlobil brankář Sportiello, protože Iago Falqué trefil krásně přesně prostor, v němž Sportiello chyběl! To ale Atalantu nezlomilo. Joe Hart sice o pár minut později vytáhl dobrý zákrok a míč alespoň tečoval, ale ten se nakonec dostal k Andreovi Masiellovi, který jej hned poslal do sítě!

Tým trenéra Mihajloviće, který byl před poločasem vykázán, se rozhodl střídat. Na hřišti se objevili Boyé s Obim, vystřídat šli Baselli s Valdifiorim. Ani jejich nástupci ale mnoho šancí nevymysleli. Marco D'Alessandro se sice hnal do šance a Molinaro jej absolutně nestíhal, jenže mladý hráč domácího celku pálil nad bránu! Po jedné nebezpečné ráně si připsali Boyé s Falquém, ale jinak působil Turín bezradně.

Po sklepnutí Lópeze se k míči dostal Falqué, jenže obránci Atalanty jej včas odzbrojili. Rozhodnutí zápasu měl na svědomí až Alejandro Gómez. Ten totiž svedl těsný souboj s De Silvestrim, po němž se svezl k zemi. A sudí pískal. Odpovědnost postavit se zkušenému Hartovi na sebe vzal k překvapení mnohých mladík Franck Kessie, který sebevědomě poslal Harta na opačnou stranu!

Ačkoli Atalanta vedla, do diskuze s rozhodčím se pustil také domácí lodivod Gasperini, který byl také odeslán na tribunu! Ve zbytku utkání už si Atalanta pohlídala těžce vybojované vítězství a Turínu zbyly jen oči pro pláč. No Belotti, No Party?

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Joe,city te vyhrali,ty dej nulu a tri body!sempre toro!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele