7. kolo
02.10.2016 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta doma obrala Neapol o body!

Neapol k překvapení mnohých naprosto nezvládla duel s Atalatnou a nechala jí doma všechny tři body. Partenopei se dokonce ani jednou netrefili a domácím stačila k výhře jediná branka. Tu měl hned na začátku utkání na svědomí mladý útočník Petagna.

Neapol chtěla odpovědět na výhru Juventusu Turín, který hrál po obědě a vyhrál. Jenže to ji dostalo pod tlak, ze kterého se Neapol nevymanila. Trenér Sarri přitom neobměnil kádr zase tak moc, aby se hráči mohli stěžovat na nesehranost. Nastoupili i hráči jako Koulibaly, Reina, Milik, Hamšík, Jorginho nebo Hysaj. Kromě Insigneho nastoupil také mladý Polák Piotr Zieliński. Domácí spoléhali na zálohu v podání Conti, Freuler, Gagliardini, Kurtić a Dramé, do útoku se postavil mladík Petagna.

Neapol se hned od úvodu do svého soupeře pěkně pustila. Insigne rozehrál přímý kop a jen o kousek minul bližší tyč, chvíli poté pálil nepřesně Marek Hamšík. Jenže právě v té chvíli domácí udeřili. Kapitán Alejandro Gómez totiž ustál tvrdý souboj a vymyslel krásný centr do vápna. Tam se ocitl Andrea Petagna, kterého obránci hostí nepříliš dobře bránili. A přesnou hlavičkou se prosadil!

Neapol se tak ocitla v situaci, která jí není moc blízká ani známá. Musela dotahovat, i když byla před utkáním jasným favoritem. Po dvaceti minutách málem Neapol srovnala. Callejón obdržel centr na pravou stranu a po chybě obránce vypálil. Jenže brankář Berisha vytasil skvělý zákrok a svůj celek podržel. Mladý brankář musel své umění ukázat také o chvíli později, když se k rozehrávce volného přímého kopu postavil obránce Ghoulam. Také tentokrát si ale věděl rady!

Po půlhodině se do hry dostal také brankář Reina, který sice moc práce neměl, ale už jednou míč ze své brány tahal. Tentokrát mohl znovu, když pálil po rohovém kopu Dramé. Jenže za zkušeného španělského brankáře zaskočilo břevno! Domácí v tu chvíli jasně hráli prim a málem se dostali do další zajímavé šance. Petagna si vyskočil na centr, zblízka však nedokázal zamířit přesně.

Krátce před změnou stran se opět blýskl mladík Berisha, který musel zachraňovat svůj celek po šanci Areka Milika. Mladý polský šutér se náhle zjevil před svým sokem, ale ten jej díky pohotovým reflexům opět vychytal! Neapol prohrávala a trenér Sarri dobře věděl, že musí nastat změna. Tu poslal na trávník deset minut po změně stran, když se hra Neapole stále nelepšila. Své minuty si mohl připsat Dries Mertens, který střídal Josého Callejóna.

Po hodině hry pálil slovenský internacionál Marek Hamšík, jenže přízemní ránu poslal vedle levé tyče domácí svatyně. Slovenský kapitán přispěchal s další povedenou ránou, ale ani ta se mezi tři tyče nevešla. Partenopei plynul čas velmi rychle a Atalanta se připravovala na tlak. Ten ale stále nepřicházel. Brankáře Reinu naopak málem prostřelil mladičký záložník Gagliardini, který pálil z ostrého úhlu. Ani on ale nevstřelil pojišťovací gól.

Neapoli se krátil čas a obrana Atalanty začínala slavit. Ani s přibývajícím časem ji totiž soupeř nijak výrazně nevyzkoušel. Domácím se naopak poměrně dařilo držet míč na svých kopačkách a nepouštět protihráče do šancí. Ani zablokovaná rána Mertense Berishu nevystrašila, na opačné straně takto pálil D'Alessandro. Také brankář Reina mohl zůstat v klidu. Alespoň v tomto okamžiku, protože jinak jej ztráta tří bodů musí hodně mrzet.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

K uplné dokonalosti mě chybí jen vypsaná hcs na domácí tým od naší jedničky . Potom by to teprve nemělo chybu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele