12. kolo
06.11.2016 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sampdoria vyválčila ve Florencii bod

Fiorentina zklamala a na stadionu Artemia Franchiho sehrála se Sampdorií Janov remízové utkání. Domácí tým šel do vedení po teči obránce Astoriho, ale druhá půle vyšla lépe hostům. Námořníky potěšil Luis Muriel, jehož hlavička hostům vynesla konečnou remízu.

Fiorentina se sice zlepšuje a poslední dobou se jí daří kromě získávání bodů produkovat také příjemný fotbal, ale dnešní sok pro ni nebyl úplně snadným. Do Florencie zavítala janovská Sampdoria s trenérem Giampaolem, o němž Paulo Sousa sám řekl, že jej velmi obdivuje. Sousa postavil do pole hráče jako Gonzalo, Astori, Badelj, Tello nebo Bernardeschi s Kalinićem, zatímco hosté přivezli Salu, Torreiru, Linettyho, Fernandese nebo Luise Muriela.

V první šanci utkání na Artemio Franchi se ale zaskvěl někdo jiný. Veterán Fabio Quagliarella, který po centru vystřihl epesní nůžky. Branku však netrefil a musel čekat na další šanci. Ta se mohla nabídnout hned poté, protože Sampdoria vstoupila do utkání mnohem lépe. Na opačné straně jsme prozatím neviděli kombinace Fiorentiny, ale spíše střely z větší vzdálenosti, jako například ta kapitána Gonzala Rodrigueze. Sampdoria poté trochu hrát přestala a přenechala otěže zápasu v rukou Fialek. Po půlhodině hry se dopředu hnal opět Quagliarella, ale byl zastaven ještě před střelou.

Chvíli to vypadalo na soustředěnou a aktivní Sampdorii, jenže stačila chvíle, aby byly její snahy ty tam. Deset minut před koncem domácí zahrávali rohový kop, který skončil na přední tyči. Tam jej ve skluzu tečoval obránce Davide Astori, kterého nikdo nehlídal a jeho náběh slavil úspěch - 1:0 pro toskánský celek a Doria musela dotahovat. Aktivnější ale byli domácí hráči.

Druhou branku vstřelil o pouhou minutu později Nikola Kalinić, jenže z důvodu ofsajdového postavení nemohla být správně uznána. Domácí nikam nespěchali a Sampdoria neměla do konce prvé půle síly na zvrat. Druhý poločas začal v obdobném duchu. Mladík Tello se po delším běhu rozhodl vypálit, jenže neměl moc štěstí. Toho se naopak dostalo hostující Dorii. Námořníci srovnali po hodině hry díky centru Vasca Reginiho, jenž našel přesně hlavu Luise Muriela. Brankář Tatarusanu neměl dostatek času ani reflexů na chycení balonu - 1:1.

Postupem času tempo utkání upadalo a chvílemi se zdálo, že jsou oba týmy naprosto spokojeny s konečnou remízou. Hrál se hodně opatrný a vyrovnaný duel. Ani několikeré střídání nedokázalo pohnout stavem skóre, třebaže šance se ještě rodily. Po skvělém centru propadl míč na zadní tyč a málem skončil v bráně, ale skvělým zákrokem se blýskl Christian Puggioni. Pět minut před koncem utkání se na malém vápně nedokázal prosadit ani kapitán Gonzalo Rodriguez, který naprosto selhal v zakončení!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele