20. kolo
15.01.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Higuaínova trefa nestačila, Juve jede z Florencie bez bodů

Fiorentina si nakonec poradila s Juventusem Turín, kterému výjezd do Florencie vůbec nevyšel. Domácí barvy se radovaly dvakrát a třebaže ihned po druhém gólu snížil Argentinec Gonzalo Higauín, Juventus se bodů nedočkal.

Velký šlágr se chystal na stadionu Artemia Franchiho, kde své domácí zápasy hraje florentská Fiorentina. Ta dnes dala důvěru třem stoperům, kterými byli Carlos Sánchez, Gonzalo Rodríguez a Astori. Do utkání se dostal i mladíček Chiesa nebo zkušenější záložníci Vecino, Badelj, Olivera nebo Borja Valero, zatímco Bernardeschi měl vydatně pomáhat jedinému hrotovému útočníkovi, Nikolu Kalinićovi.

Juventus chtěl porazit Fiorentinu, aby se dostal zase o kousek dál od dotírající Neapole s AS Řím. Zdánlivě se nic nemohlo pokazit, protože před Buffonem opět stála ta neúnavná trojice Barzagli, Bonucci a Chiellini, nechyběli Khedira, Marchisio, Sturaro nebo Sandro a v útoku mělo řádit duo Argentinců Dybala a Higuaín.

Utkání začalo v hodně vysokém tempu. Vecino se vydal středem hřiště směrem k šestnáctce Juventusu, obešel Marchisia a dostal se ke střele, jenže netrefil ji nejlépe. Hodně zajímavý kolotoč Viola spustila v desáté minutě, když si Kalinić pohlídal míč v rohu, pak jej poslal na Oliveru a ten před nabíhajícímu Vecinovi. Hbitý záložník se prodral přes dva protihráče a orazítkoval břevno!

Domácí tým se snažil od samého začátku střílet a střílet, nedat Juventusu možnost rozehrávat jeho kombinace. Však se mu to také dařilo. Jako další pálil mladík Chiesa a Juventus začínal lehce nestíhat. Jeho jasné a organizované pokyny se vytrácely, dominovala Viola. Po třiceti minutách se to projevilo i na výsledku. Na začátku všeho byl dlouhý balón na Kaliniće, který dokázal udržet míč a předat ho Bernardeschimu. Ten mu s díky vrátil v ideální moment, takže chorvatský útočník už ve vápně jen překonal Buffona.

A aby se snad Juventus nepokoušel ihned o nějakou reakci, uklidnila jej domácí ekipa bleskurychlými akcemi. Ještě do konce první půle se zastřeloval Gonzalo Higuaín, který však ve velké příležitosti napálil jen ležícícho Oliveru a reklamoval jeho ruku. Start do druhé půle se také povedl domácím, ostatně jako v poločase prvém.

Nejprve Fiorentina vystihla rozehrávku Juve a dobrou nahrávku do šance dostal útočící Nikola Kalinić. Druhou branku ale nepřidal, protože proti němu vystartoval pohotový brankář Gigi Buffon. Ani ten ale nezabránil další brance Fialek. Milan Badelj, jeden z nejpodceňovanějších hráčů v Serii A, si vzal míč pod kontrolu a z nějakých třicetio metrů pořádně natáhl. Na jeho ránu si nabíhal ještě mladík Chiesa a brankář Buffon asi počítal s nějakou tečí. Když k ní nedošlo, kapituloval - 2:0.

Nebyl by to ale Juventus, aby se nepokusil vrátit se do hry, takže radost domácího týmu trvala přesně 4 minuty. Míč propadl až před malé vápno, kde se s obráncem přetlačoval Sturaro. Díky tomuto souboji se balon dostal k volnému Higuaínovi, který se v podobných situacích zkrátka nemýlí - 2:1 a Juventus přidal.

Ani jeden z týmů se nechtěl smířit s pasivním dohráním utkání, zvláště pak Juventusu nestačila jedna branka. Bernardeschi zkoušel vystřelit z dálky, ale rána mu příliš nesedla. Do šance se dostával i Juan Cuadrado, který se ale jen zastřeloval. O mnoho nebezpečnější byla šance Paulita Dybaly. Dybala poslal před bránu povedený centr z přímého kopu, do zakončení se dostal Higuaín, jenže brankář Tatarusanu si poradil se střelou i následnou skrumáží.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Eldarion

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 gol Higuain 63.minuta (četl jsem pondelni noviny)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele