19. kolo
08.01.2017 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Cagliari Calcio 1:0

Trápil se i AC Milán, ale také on nakonec vše zvládl za tři body. Rossoneri měli proti Cagliari trvalou převahou, soupeře ale položili na lopatky až brankou Carlose Baccy dvě minuty před koncem. V nastavení ještě uviděl červenou kartu Bruno Alvés.

Milánští fotbalisté věděli, že všichni konkurenti v boji o Ligu mistrů zvítězili a bylo na nich jak odpoví. Papírově to proti Cagliari neměl být problém, Sardiňané patří k oblíbeným soupeřům, ti však chtěli konečně zlomit prokletí a proti Milánu zvítězit.

Od úvodního hvizdu byl Milán aktivnějším týmem, častěji byl na balónu, ale všechny jeho akce končily před šestnáctkou. Brankář Cagliari Rafael neměl kupodivu příliš mnoho práce, obranná čtveřice v čele se zkušeným Bruno Alvésem fungovala dobře. Milán musel už v prvním poločase sáhnout ke střídání, zranil se totiž krajní obránce Ignazio Abate, kterého nahradil Luca Antonelli.

Ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Milán o něco aktivnější, ale ne a ne prolomit soupeřovu defenzívu. Trpělivost Rossoneri nakonec přeci jenom přinesla ovoce, až v 88. minutě vybojoval v leže balón Lapadula, posunul ho Baccovi a ten chladnokrevně zakončil - 1:0 pro Milán.

Cagliari se ve zbytku času pokoušelo vyrovnat, mělo k dispozici ještě pětiminutové nastavení, ovšem Milán vše kontroloval. Po jednom z rychlých brejků postupoval na branku Bacca, Bruno Alvés jej ze zadu fauloval a sudímu nezbylo nic jiného než portugalského stopera vyloučit. To už ale žádný vliv na výsledek nemělo, AC Milán doma udolal Cagliari nejtěsnějším výsledkem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele