29. kolo
13.03.2016 15:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Řím těsně porazil Udinese

Návštěva z Věčného města si odváží všechny tři body domů. Giallorossi dnes rozhodně nepodali nejlepší výkon, ale na špatně hrající a nevýrazné Udinese to přeci jen v pohodě stačilo.

Trenér Luciano Spalletti se vrátil do míst, která důvěrně znával. Jeho AS dnes odpoledne navštívilo Udine, aby se utkalo s domácími Zebrami. Udinese zatím prožívá hodně špatné období a spekuluje se o konci trenéra Colantuona. Dnes měl mít poslední šanci. Do hry se v domácím dresu dostala záloha Hallfreðsson, Lodi, Badu, zatímco o ofenzívu se starali Théréau a Fernandes.

Kapitán Di Natale znovu zůstal jen na lavičce, to platilo také o hostující ikoně Francescu Tottim. Místo něj se do základu dostal opět kritizovaný útočník Edin Džeko. Toho podporovali El Shaarawy, Mohamed Salah a Diego Perotti. De Rossi s Pjanićem zůstali jen na lavičce náhradníků, zranění postihlo Antonia Rüdigera. Místo něj se do základu podíval Ervin Zukanović.

Edin Džeko dostal od trenéra Spallettiho další šanci, aby ukázal, že to s angažmá ve Věčném městě myslí vážně. Dosud se mu příliš nedařilo a mnozí fanoušci nad ním již zlomili hůl. Dnes měl velkou chuť opět skórovat. To se mu málem povedlo už ve třetí minutě, kdy měl dvě šance, aby vstřelil branku přes brankáře Karnezise. Ten se ale překonat nenechal ani jednou. Další velkou šanci opět odrážel brankář Karnezis. Pohlednou a rychlou kombinaci na straně AS zakončil uvnitř pokutového území Perotti!

AS přidalo na aktivitě a domácím se stále nedařilo dostat se do tempa utkání. Diego Perotti posílal míč na Mohameda Salaha, který se dobře zorientoval a lehce posunul balon na Edina Džeka. Tomu se podařilo jej zpracovat a ještě prostřelil brankáře Karnezise. Viditelně se mu hodně ulevilo!

Do rychlého protiútoku se vydal El Shaarawy, jehož přízemní pokus srazila obrana domácích na rohový kop jen s vypětím všech sil. Udinese nezachytilo nástup svého soka, ale přesto dokázalo vystrčit růžky. Zkušený záložník Francesco Lodi vypálil tvrdou ránu, se kterou měl brankář Wojciech Szczesny velké problémy! Do kabin tak šlo spokojenější hostující mužstvo.

Do druhé půle se muselo v týmu Zeber něco změnit. Do ofenzívy nastoupil Duván Zapata, který vystřídal nevýrazného Edenilsona. Těžko ale hledat hráče domácích, který by byl výrazný. Udinese hrálo pod své možnosti a není divu, že jeho fanoušci před zápasy dávají najevo své znechucení. Mladý útočník Duván Zapata ihned vnesl do obrany AS chaos a jeho zajímavá hlavička skončila dokonce na tyči Szczesnyho brány!

Vlci zřejmě nějakou chvíli ještě zůstali v šatně, protože jejich hra po změně stran postrádala prakticky vše, co je zdobilo v první půli. Udinese se naopak zakouslo do svého soupeře a nebezpečně hrozilo. Laxní přístup se Giallorossi mohl vymstít a trenéra Spallettiho bylo hodně slyšet. Kombinace mezi Salahem a Džekem k ničemu nevedla díky zásahu obránců, po chybě Florenziho musel akci Théréaua hasit až Manolas.

Další průnik do obrany AS znamenal míč od Théréaua, který našel Fernandese. Ten však z druhé vlny pálil hodně vysoko nad bránu! Hodně zdlouhavého boje o míč, málo rychlých akcí. To nám nabízel odpolední duel v Udine. AS se postupem času stále více spoléhalo na střely z dálky, po El Shaarawym to zkusil i Perotti. Do hry se dostal Miralem Pjanić, který vystřídal El Shaarawyho. Oba týmy ale působily dojmem, jako by míč, se kterým hrají, měl alespoň sto kilo.

Pjanićova přítomnost se hned ukázala, protože krásným obloučkem za obranu našel Alessandra Florenziho, který si obhodil svého soka a druhou nohou poslal míč do sítě - 2:0 pro Vlky.

Pjanićův další pokus skončil vedle a chuť AS opadla. Z toho profitovali domácí, protože těsně před koncem alespoň snížili! Zapata si ostrý centr ze strany skvěle pokryl tělem, Fernandese si nikdo nepohlídal a mladý záložník napálil balon mimo dosah polského brankáře AS! Tím však atraktivní momenty skončily.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jsme proti Realu vybrali střeleckou neschopnost a budeme pálit ostrými!!

Keita hraje všechno v poslední době a Dani od včerejška naplno trénuje, mohl by hrát a v 60. za něj Kevin!

Totti musí být v základu!

1:3!!

Reagovat
Il Principino

Bojím se, že Totti už v základu nikdy nebude....

Reagovat
Slejdy

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele