5. kolo
23.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Řím nestačilo na Sampdorii Janov

Římské AS nakonec nestačilo na Sampdorii Janov, i když na její půdu přijíždělo s velkými ambicemi a jako favorit. První poločas ještě branku nenabídl, ale ve druhém se trefili tři hráči. Nejprve poslal domácí do vedení Eder, po něm AS srovnalo díky Salahovi. Rozhodující branku si AS vstřelilo samo.

AS hodlalo napravit matné dojmy z posledního víkendového kola proti Sassuolu, ale nečekal jej právě snadný soupeř. Motivovaná Sampdoria Janov se opírala o skvělou fazonu i domácí prostředí. Do základní sestavy AS se vrátilo několik hráčů, kteří normálně hrají od začátku. Týkalo se to Iaga Falquého, Edina Džeka, Alessandra Florenziho nebo Mohameda Salaha. Daniele De Rossi se postavil do středu obranné linie. Domácí Doria se tradičně opírala o osu Silvestre - Fernando - Soriano - Eder.

Hned od úvodu bylo jasné, že si soupeři nic nedarují. První velkou šanci Sampdorii připravilo paradoxně AS, protože Keita vyrobil hrubku a pomohl tím Dorii do protiútoku. Ten musel zastavovat kapitán Daniele De Rossi taktickým faulem, který kartou potrestán nebyl. Na opačné straně hřiště byl faulován Radja Nainggolan. První zajímavou střelu Sampdorie Janov měl na svědomí Correa, ale brankář Morgan De Sanctis byl včas připraven. V pokutovém území Dorie se k míči dostal Nainggolan, jehož střela mířila těsně vedle tyče!

Hodně aktivním hráčem byl Alessandro Florenzi, který podporoval své ofenzivní spoluhráče, seč mu síly stačily. Na hřišti byly k vidění i ostřejší zákroky na obou stranách, první vážná příležitost AS pak vyplynula z Pjanićova výtečného a plavajícího pokusu, který brankář Viviano řešil na poslední chvíli. Rovněž šance Edina Džeka volala Viviana do akce. Do zajímavé pozice se dostával Eder, který upadl přes De Rossiho a byla mu udělena karta za filmování.

Menší čáru přes rozpočet udělalo trenéru Zengovi zranění Silvestreho, kterého musel na hřišti nahradit Moisander. Sampdoria začala přebírat aktivitu v zápase, jenže zapomínala myslet na "zadní vrátka". Díky rychlosti Falqueho se tak AS dostalo do šance, která nakonec skončila jen rohovým kopem. Právě na ty AS vysoko vedlo, deset minut před koncem první půle zahrávalo již sedmý v pořadí!

Standardní situaci Miralema Pjaniće málem zakončoval Iago Falqué, kterého však dostihl Moisander a míč mu odebral! Brankář Viviano mezitím nevypadal příliš dobře a kulhal kvůli lehčímu zranění kolene. Jinak ale první první poločas ubíhal bez větších šancí na obou stranách. Tlak AS sice rostl, jenže projevoval se pouze zdlouhavým obléháním branky Blucerchiati. Edin Džeko posléze vyhrál osobní souboj, obtočil se kolem obránce a vypálil. Mířil těsně vedle brány gólmana Viviana!

První poločas skončil po dvou minutách nastavení, jenže branka k vidění nebyla. Druhá půle začala pro Vlky žalostně. Nejprve Moisander zasáhl ve vlastním pokutovém území míč rukou, následně AS inkasovalo! Po standardní situaci se míč dostal k Ederovi, který skrze špatně postavenou zeď prostřelil bezbranného brankáře Morgana De Sanctise a trenér Zenga oslavoval!

AS chtělo a potřebovalo vyhrát dnešní duel. Mohamed Salah se prokličkoval až do zakončení, jenže poslal míč vysoko nad. Ani dnes to nebylo to AS, na které jsou fanoušci zvědaví. Další šanci na zvrat dostal Miralem Pjanić, který ze standardní situace kroutil míč do sítě, ale v poslední chvíli zasáhl výtečným zákrokem brankář Viviano! Zoufalé pocity trenéra Garcii demonstrovalo stažení Falquého a nasazení oblíbence Gervinha.

Narůstající tlak však AS přeci jen k něčemu pomohl. Dvacet minut před koncem Vlci alespoň srovnali na 1:1. Miralem Pjanić nahrál ve vápně Mohamedu Salahovi, který se mýlit jednoduše nemohl!

Mohamed Salah byl při chuti a ještě několikrát zkoušel prostřelit brankáře Viviana, jenže ten měl dnes svůj večer a byl nejlepším hráčem Dorie. Na posledních deset minut se na hřišti objevil také někdejší hráč římského AS, Antonio Cassano. Hosté sice dostali Dorii pod tlak, ale byli to právě domácí, kdo udeřil! Pět minut před koncem utkání totiž Doria prchala v rychlém brejku vpřed, načež si Ederův pokus srazil do vlastní brány Kostas Manolas...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
scr

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 (2xMuriel - Dzeko,Iago Falque,Pjanic,Florenzi)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už jde do prdele s Keitou!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, hrál hrozně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele