33. kolo
17.04.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - AC Milán 0:1

AC Milán dokázal přerušit sérii zápasů bez vítězství a ze hřiště Sampdorie si veze plný počet bodů. Utkání rozhodla jediná branka Kolumbijce Carlose Baccy, ovšem zásadním okamžikem byla i neuznaná branka domácích z prvního poločasu.

Na lavičce Milána si odbyl premiéru Cristian Brocchi a i když jeho tým nepředvedl bůhvíjaký výkon, bylo z toho důležité vítězství. Kdo ví však, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby sudí uznal regulérní branku Brazilce Dóda. Milán tak na klíčovém šestém místě odskočil Sassuolu na rozdíl čtyř bodů.

Každopádně do první vážnější šance se dostal Carlos Bacca, poté, co se krásně uvolnil, si nesrovnal mířidla a pokus poslal mimo tři tyče. Ve 25. minutě přišel jeden z klíčových okamžiků celého utkání, Sampdoria vstřelila regulérní branku a sudí odmával Dodovi ofsajd, o který se však nejednalo. Domácí se cítili poškozeni a to naprosto právem. Vzhledem k tomu, jak se nakonec utkání vyvíjelo, to bylo zásadní rozhodnutí. Milán se snažil hrozit zejména ze standardních situací, hned několik jich zakončoval Mario Balotelli, ovšem nepřesně. V prvním poločase tedy branka nepadla a oba celky šly do šaten za stavu 0:0.

Také ve druhém poločase měl první šanci Carlos Bacca, po krásné přihrávce zkoušel zakončení přes nohu, ale gólman Viviani jeho pokus vytěsnil na rohový kop. Skóre se poprvé změnilo až v 72. minutě a postarali se o to hosté. Bonaventura pronikl do šestnáctky, předložil balón Baccovi a ten se přesnou ranou vykoupil za předchozí nezdary - 1:0 pro Milán.

Na tahu tak byla Sampdoria, která dokázala Milán několikrát pořádně zmáčknout, nicméně Donnarumma nemusel nic vážného řešit. Sampdorii nakonec nepomohlo k vyrovnání ani pětiminutové nastavení a s Milánem v této sezoně prohrála i potřetí.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda že to neuvidím. Sice se teď nedaří, ale první zápas pod novým trenérem bych rád viděl. Jsem hodně zvědavej jestli a jak se změní herní projev. I když to je spíš doufání aby se to nezhoršilo. Brocchi může jen překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo prekvapi 3:0 pro Sampdorii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele