9. kolo
25.10.2015 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio porazilo Turín třemi góly

Lazio zvládlo těžký test v podobě Turína. Hrdinou zápasu se stal domácí ofenzivní štírek Felipe Anderson, který se trefil do sítě Turína dvakrát. Třetím střelcem zápasu byl Senad Lulić, trenéra Pioliho může navíc těšit čisté konto a dobrý výkon obrany.

Lazio bylo mírným favoritem, i když byla otázka, jak na něj zapůsobí náročný program Evropské ligy. Dnes se od prvních minut na atmosféru Stadio Olimpico mohlo těšit borci jako Basta, Mauricio, Lulić v obraně, Onazi a Biglia v záloze a Candreva nebo Klose v útoku. Hostující Turín začal s Bovem, Glikem a Morettim v obraně. Do záložní řady nastoupili Peres, Acquah, Vives, Baselli a Molinaro, zatímco v útoku působili Belotti a Qaugliarella.

Hosté začali trochu aktivněji a chtěli dostat Lazio pod tlak. To je ale zkušené mužstvo a vzdorovalo. Býci mají ve středu zejména Baselliho, který poslal dlouhý míč na Fabia Quagliarellu. Ten však narazil na pečlivou a pozornou obranu Lazia. O chvíli později se dostali k míči domácí a opět to vyřešili poměrně zajímavě. Klose si naběhl na přihrávku od Senada Luliće a vypálil jen těsně vedle.

Na opačné straně se o další zajímavý pokus zasloužil Fabio Quagliarella, jehož tvrdá rána ze střední vzdálenosti mohla vyplašit Marchettiho. Nakonec však balon zamířil těsně vedle. Felipe Anderson je dalším nebezpečným hráčem, který dokáže zápasy rozhodovat prakticky sám. Další střela se mu ale příliš nepovedla. Třicet minut se hrál v podstatě vyčkávací fotbal a ani jeden z týmů si nebyl schopen vypracovat opravdu vážnou šanci. Deset minut před koncem první půle se domácí tifosi mohli radovat, jenže jejich radost netrvala příliš dlouho. Lazio sice dalo branku, ale z důvodů ofsajdu nebyla uznána.

Brankář Marchetti byl v permanenci poté, co jej vystrašil tvrdou ranou obránce Bruno Peres. Zkušený Brazilec však díky zákroku Marchettiho sledoval, jak míč končí nad břevnem! Přesto se ještě do konce první půle stav měnil. Tentokrát už to Laziu vyšlo, když se Senad Lulić objevil nehlídán před Padellim a nahrávku od Kloseho zužitkoval tím nejlepším způsobem - 1:0 pro Biancocelesti.

Do druhého poločasu museli hostující Býci začít s mnohem větší aktivitou, pokud chtěli nějaké body. Bylo to ale opět římské Lazio, které se tlačilo do zakončení. Jedno takové - i když nepřesné - měl na svědomí Senad Lulić, který dnes odehrál výborné utkání. Pálil z voleje, avšak mimo. Jeden nájezd do otevřené a vítající obrany Turína organizoval italský reprezentant Antonio Candreva, ale jeho pokusy narážely na odpor přesnosti i gravitace.

Dvacet minut před koncem utkání si porozuměli dva excelentní útočníci Lazia - Miroslav Klose a Felipe Anderson. Po kolmici do běhu od Němce se Brazilec nemýlil a bylo to dva nula. Lazio nedalo Turínu žádnou šanci na zvrat a dál bojovalo o každý míč. Opět potvrzovalo, že na domácí půdě se mu daří mnohem více.

Na poslední minuty se do zápasu dostal i Alessandro Matri, který neproměnil hned první větší šanci. Po nahrávce od Milinković-Saviće netrefil. Tak si balon vzal Felipe Anderson a dostal se s ním až do zakončení. Po krásné nahrávce na střed pokutového území si Anderson mohl vybrat, kam míč pošle. A zvolil správně - 3:0 pro Biancocelesti, kteří jsou v tuto chvíli na čtvrtém místě, Turín klesá na osmou pozici.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele