18. kolo
05.01.2016 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Derby della Lanterna pro Sampdorii

Janovské derby bylo podívanou vypjatou až do posledních okamžiků. Sampdoria jasně vedla, ale domácí se nevzdali a nakonec utkání pořádně zdramatizovali. Nechybělo mnoho, aby mohli nakonec brát bod.

Slavné janovské derby bylo tradiční ochutnávkou začátku nového kola a fanoušci obou táborů doufali, že uvidí kvalitní fotbal. Viděli toho ale hodně málo, protože od prvních minut se vinou několika dělobuchů na hrací ploše hráči spíše hledali.

V dresu domácích se mezi tři tyče postavil opět mladý brankář Mattia Perin, před ním obránci De Maio, Izzo a Burdisso. Na hrot útoku si stoupl vysoký zakončovatel Leonardo Pavoletti, kterého podporovali Lazović a Laxalt. Na lavičce náhradníků byl připraven mladík Suso, který přišel teprve před nedávnem z AC Milán.

Hosté se spoléhali na Viviana, De Silsvestriho nebo Reginiho pokud jde o obrannou činnost. S kapitánskou páskou se do zálohy postavil Roberto Soriano, který měl podporovat zejména dvojici útočných tykadel Eder a Cassano. Zpočátku se ale do hry dostávali spíše domácí hráči. Centr od rohového praporku hledal a našel mladíka Izza, jehož zakončení mířilo těsně vedle.

Sampdoria se chvíli nemohla dostat do tempa, tak to zkoušela spíše z dálky. Pokus Soriana a pak i Edera ale mířil vedle. Ke střele se odhodlal také univerzální obránce Ervin Zukanović, který krásnou ranou protáhl mladého brankáře Perina a ten musel vytáhnout míč nad břevno. Co už ale zastavit nedokázal, to byla rána Roberta Soriana. K němu míč dopravil krásnou nahrávkou z první Fernando a kapitán hostí z voleje překonal Perina!

Po třiceti minutách se zranil Lorenzo De Silvestri a musel střídat. Ještě předtím ale sledoval nebezpečný pokus Diega Laxalta, který krásnou ranou málem zaskočil brankáře Emiliana Viviana. Nakonec však byl zkušený Ital u tyče včas. Skóre se měnilo na opačné straně. Pět minut před koncem prvé půle se po dalším vybojovaném míči Fernanda dostal balon na hranici vápna k Ederovi, který jej umístil přesně k tyči - 2:0 pro Dorii!

Janov musel přidat,ale v zakončení byl žalostně neefektivní. Něco se muselo změnit, takže do druhé půle už nenastoupili Dzemaili a Ntcham. Do hry se naopak dostaly nové posily Rigoni a Suso. Jenže to byla opět Doria, která se prosadila. Pět minut po příchodu obou jedenáctek na hrací plochu, se míč dostal po rychlé kombinaci k osamocenému Sorianovi. Ten si z druhé vlny naběhl skvěle a ještě lépe umístil míč - 3:0.

Sampdoria zvolnila tempo i obraz hry, Janov se chytal stébel. Jeho nepravidelné a pravidelně nepřesné rány mířily mimo, kombinačně to také nebylo ono. Lazović se sice několikrát opřel do míče, ale pokaždé pálil hodně mimo. Až dvacet minut před koncem utkání se prosadili i domácí. Brankáři Vivianovi zkazil čisté konto Leonardo Pavoletti, který využil svých centimetrů a hlavičkoval přesně.

To ale rozhodně nebylo vše. Grifové se chopili šance a o pouhou minutu později mohli vstřelit další branku! Opět to byl Lazović, který se prosmýkl do zakončení, jenže se vylámal zuby na své technice a v obrovské šanci poslal míč mimo! Svou šanci dostal také Luis Muriel, který vystřídal unaveného Antonia Cassana. Známý bouřlivák tak už jen z lavičky pozoroval, jak Leonardo Pavoletti využil šťastného odrazu míče, obhodil si brankáře Viviana a hlavou míč dopravil do brány!

Janov se díky tomu dostal na rozdíl jedné branky a nechtěl se smířit s padnutím před vlastními tifosi. Gakpého střela mířila těsně vedle, Moisander si málem vstřelil vlastní branku. Nebýt Vivianova reflexivního zákroku, body by se dělily. V poslední akci utkání pak Barreto pálil do břevna domácí svatyně!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele